Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Souboj legend. Na zápas Jágra s Nedvědem dorazili fanoušci z celého Česka

První zápas Jaromíra Jágra po návratu do Česka vzbudil velkou pozornost. Utkání sledovala vyprodaná liberecká hala, která aplaudovala jak šedesátosmičce, tak Petru Nedvědovi, který se loučí s aktivní kariérou. A obě legendy byly hodně vidět, Nedvěd i Jágr se podíleli celkem na pěti brankách.

Jako unikátní záležitost vnímal sběratel dresů Martin Urban dnešní zápas první hokejové ligy, ve kterém v Liberci nastoupily Benátky nad Jizerou proti Kladnu. Ze skříně kvůli tomu poprvé vytáhl dva podepsané dresy s jmenovkami Jaromíra Jágra a Petra Nedvěda. V hledišti je měly při zápase Urbanovy dcery.

Pětačtyřicetiletý Jágr nastoupil v kladenském týmu poprvé po příchodu z Calgary. O rok starší Nedvěd si zase čtyři roky po skončení kariéry užíval velkolepou rozlučku; v neděli bude v Liberci slavnostně vyřazen jeho dres s číslem 93.

„Jsme z Benátek, tak budeme fandit jim, ale nejsme tady jen kvůli tomu. Jdeme se podívat na pořádné hráče, kteří si spolu asi zahrají naposledy," uvedl Martin Urban.

Jedna jeho dcera oblékla Nedvědem podepsaný dres z dob, kdy hrál v Pittsburghu. Druhá měla Jágrův reprezentační dres, podepsaný všemi hráči z týmu, který vyhrál olympijské hry v Naganu. „Koupil jsem ho v charitativní aukci," dodal sběratel.

Výjimečné bylo dnešní utkání i pro pětatřicetiletého Slavomíra Burcaka, který žije posledních 13 let v Kladně a jezdí na všechny zápasy kladenských hokejistů. „Jágra sleduji dlouho, ale dnes ho poprvé uvidím naživo. Je to nejlepší hokejista v Česku a asi lepší už nebude," řekl.

Petr Holcman se synem přijel do Liberce z 200 kilometrů vzdáleného Žďáru nad Sázavou. „Fandíme Kladnu, a když máme čas, tak na jejich zápasy jezdíme," uvedl.

Šanci vidět Jágra si nechtěli nechat ujít stejně jako Radek Nový z Mladé Boleslavi, který na zápas přišel v Jágrově dresu z působení v Dallasu. „Jágra mám hodně rád a těším se, že ho uvidím," řekl a dodal, že slavného útočníka naposledy naživo viděl při světovém šampionátu před třemi lety v Praze.

Vstupenky na zápas v Liberci získal přes známou z Benátek. „Budu přát Jardovi, aby hrál co nejdéle, ale myslím, že Benátky vyhrají," řekl před zápasem.

Obdobně hovořil i Roman Kaminský z Českých Budějovic, který má příbuzné v Benátkách. „Jágr je pro mě legenda, dnes ho ale asi moc vnímat nebudu. Budu fandit domácím," řekl.

Někteří fanoušci, hlavně z Liberce, zase vážili cestu na zápas kvůli Nedvědovi. Například Michal Řehoř, který měl na sobě jeho dres. „Přišel jsem i kvůli Jágrovi, ale nejdůležitější je rozloučení s Petrem Nedvědem," prohlásil. Jágra předtím viděl na vlastní oči při jednom letním tréninku v Kladně. „Šel jsem se tehdy ochladit na zimák," zavzpomínal. S ohledem na Jágrovy zdravotní problémy ale nečekal, že by se dnes objevoval na ledě moc často. „Nemyslím, že by se objevil víckrát než pětkrát. Uvidíme, kolik střídáni dá, ale i tak to bude zážitek," dodal.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Jaromír Jágr, Petr Nedvěd, Česko, Bílí Tygři Liberec, Rytíři Kladno, Benátky, Martin Urban, HC Benátky nad Jizerou, Calgary Flames, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj legend. Na zápas Jágra s Nedvědem dorazili fanoušci z celého Česka  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.