Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři poprvé v historii vyhráli v Hradci v základní hrací době a mají mečbol

Výborné představení odehráli liberečtí hokejisté v pátém semifinále čtvrtfinále play off extraligy. V Hradci Králové dokázali vůbec poprvé vyhrát v základní hrací době a v sérii vedou 3:2. Necelé první dvě třetiny přitom Hradci téměř nic nedovolili a vedli 2:0, deset minut před koncem snížil Červený, ale to bylo vše.

Už po necelých dvou minutách šli hosté do vedení. Po pěkné kombinaci přiťukl Bulíř Kvapilovi a ten rychlou střelou otevřel skóre. Hosté pak hráli s velkým sebevědomím a nakonec dali i druhý gól, když si přihrávku Vlacha srazil do brány domácí obránce.

Hradec vrátila do hry dvojnásobná přesilovka. Tu sice domácí nevyužili, ale přerušili jinak skvělou hru hostí.

Ve třetí třetině se nakonec domácím podařilo snížit, ale liberecký brankář Will všechny další střely pochytal, Tygři tak poprvé v historii v Hradci vyhráli v základní hrací době a domů si vezou mečbol.

Šestý zápas přitom bude hodně nezvyklý. Kvůli kolizi v domácí aréně Tygrů se bude hrát už od jedenácti hodin.

Hradec Králové - Bílí Tygři 1:2

Branky a nahrávky: 50. Červený (Koukal, Zámorský) – 2. M. Kvapil (Bulíř, Derner), 24. J. Vlach (Lakatoš).. Rozhodčí: Šír, Bulanov – Pešek, Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely na branku: 31:18. Diváci: 6129. Třetiny: 0:1, 0:1, 1:0

Stav série: 2:3.

Mountfield HK: J. Pavelka – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Cibulskis – Červený, Koukal, Smoleňák – Cingel, Džerinš, Bednář– Berger, Dragoun, Köhler – Šimánek, Kukumberg, Látal – R. Pavlík.. Trenéři: Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Bílí Tygři Liberec: Will – Ševc, Pyrochta, Šmíd, Jánošík, Derner, Maier – Ordoš, P. Jelínek, Jašek – L. Krenželok, Redenbach, Bakoš – M. Kvapil, Filippi, Bulíř – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Roman Will, Bílí Tygři, Mountfield, Hradec, play off, FC Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři poprvé v historii vyhráli v Hradci v základní hrací době a mají mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.