Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Spor Tygrů se svazem? Rozhodnutí vedení extraligy respektujeme, zní z klubu

Emotivní playoff přineslo pro liberecký klub i několik pokut ohledně výroků na adresu rozhodčích. Jen trenér Filip Pešán dostal dvě, jednu má na kontě také útočník Bakoš. A tak se začalo spekulovat, zda se mezi klubem a vedením nerozhořel spor. Tygři ale jakýkoliv problém rezolutně odmítli.

„Veškerá komunikace s Josefem Řezníčkem je naprosto korektní a v souladu s běžnými postupy. Své pohledy na situaci jsme si sdělili i telefonicky a celou věc osobně probrali bez sebemenších známek sporů,“ řekl majitel klubu Petr Syrovátko.

Tygři píší vedení extraligy

Úryvek z oficiálního dopisu

„Veškerá rozhodnutí vedení ELH a disciplinární komise, která se týkala našeho klubu, trenérů či hráčů akceptujeme. Dále Vás chceme ujistit o tom, že jsme podporovali a i nadále podporovat budeme veškerá společná ustanovení odsouhlasená APK a uplatňovaná řídícím orgánem Extraligy ledního hokeje.“

Hodně se v posledních dnech mluvilo a psalo především o trenéru a sportovním řediteli klubu Filipu Pešánovi, který v playoff vyfasoval dvě pokuty za hodnocení rozhodčí v den zápasu. Ta druhá přitom přišla poté, co byl přímo novinářem vyzván, aby se vyjádřil k jednomu vyloučení. „Zaplatíte za mě pokutu? Ta by byla asi vysoká." Disciplinární komise vyhodnotila tuto situaci jako nepřímou kritiku rozhodčích.

„Stále platí můj názor, že jsem především ve svém druhém vyjádření neřekl nic přímého k rozhodčím ani je nehodnotil. Nicméně přijímám, že to vedení extraligy mohlo v daném kontextu chápat jako atak na rozhodčí. To je věc, která se v extralize nesmí a beru za to plnou odpovědnost,“ řekl Filip Pešán.

Bílí Tygři odmítají, že by s hokejovým svazem měli jakékoliv spory. „Veškeré udělené sankce klub přijímá a bude je respektovat. Jako jeden z 14 členů Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se podílíme na tvorbě pravidel, a tím spíš považujeme za naší povinnost tato pravidla v plném rozsahu respektovat," dodal Syrovátko.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Petr Syrovátko, Josef Řezníček, extraliga, Bílí Tygři, rozhodčí, trenér, Filip Pešán, Extraliga ledního hokeje, Petr Syrovátka, Bílí Tygři Liberec, Asociace profesionálních klubů ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor Tygrů se svazem? Rozhodnutí vedení extraligy respektujeme, zní z klubu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.