Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z Liberce na rusko-čínskou hranici. Tomáš Filippi obleče dres Amuru Chabarovsk

Tomáš Filippi opouští Tygry a vrací se do ruské KHL. V uplynulé sezoně hájil barvy Liberce, od příští sezony bude oblékat dres Amuru Chabarovsk, kde se dohodl na jednoletém kontraktu. Půjde o daleký přesun, neboť město, v němž klub působí, leží zhruba 30 kilometrů od hranic s Čínou.

„S Tomášem Filippim je uzavřena dohoda o podepsání ročního kontraktu. V příští sezoně bude nastupovat za Amur,“ uvedl viceprezident klubu Oleg Filippenko.

Odchovanec libereckého hokeje odehrál v Kontinentální hokejové lize už dvě a půl sezony. Od ročníku 2015/16 oblékal dres Metallurgu Magnitogorsk, s nímž zvedl nad hlavu Gagarinův pohár pro vítěze soutěže. Načal zde i letošní ročník, ten ale vinou zranění zad v původním působišti nedokončil.

V průběhu sezony se v Magnitogorsku dohodl na ukončení smlouvy, aby mohl doléčit nepříjemné zdravotní potíže. Zároveň se domluvil s Bílými Tygry, že v případě uzdravení vypomůže týmu v závěru sezony. A tak se i stalo, během olympijské přestávky už byl s Tygry na ledě a hned po ní naskočil také do hry.

V čtyřech závěrečných kolech základní části posbíral tři body za tři asistence, v play-off pak odehrál celkem 10 zápasů, v nichž nastřílel tři branky a pětkrát přihrál na gól svým spoluhráčům.

Foto Jiří Princ

Štítky Amur Chabarovsk, Liberec, HC Bílí Tygři Liberec, Tomáš Filippi, Bílí Tygři Liberec, Kontinentální hokejová liga, Čína, Metallurg Magnitogorsk, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Liberce na rusko-čínskou hranici. Tomáš Filippi obleče dres Amuru Chabarovsk  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.