Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úspěch libereckého hokeje. Tři mladí Bílí Tygři si zahrají na světovém šampionátu

Hned trojice mladých hokejistů hrajících za Bílé Tygry se podívá na blížící se mistrovství světa do 18 let. Trenér David Bruk totiž nominoval Jana Jeníka, Michala Teplého a Davida Aubrechta. První zápas mladíci odehrají už v pátek proti Slovensku.

Do reprezentační obrany se postaví David Aubrecht. Frýdlantský rodák je odchovancem libereckého hokeje. I když je věkem stále ještě dorostenec, zkušenosti letos sbíral starty se staršími spoluhráči v juniorce, která se dostala až do finále své soutěže. Na svém kontě má také čtyři reprezentační starty.

Nominaci si vysloužil také útočník Michal Teplý. Teprve šestnáctiletý talent si v letošním ročníku střihl 14 utkání mezi muži v Benátkách a i v juniorce s o několik let staršími hokejisty odehrál 21 zápasů s bilancí 18 kanadských bodů.

Posledním nominovaným je forvard Jan Jeník. Ten by měl patřit mezi tahouny výběru, vždyť loni se stal na prestižním Memoriálu Ivana Hlinky jeho nejlepším střelcem. Sedmnáctiletý hráč letos stihl i čtyři utkání za Tygry a třicet za Benátky, kde si připsal 11 bodů.

Šampionát odstartuje v ruském Čeljabinsku a Magnitogorsku pro český tým v pátek 20. dubna proti Slovensku. Ve skupině se dále utkají také s Ruskem, Francií a Finskem.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, juniorka, Jan Jeník, Mistrovství světa, reprezentace, Bílí Tygři Liberec, Michal Teplý, Slovensko, Mistrovství světa v ledním hokeji, Benátky, hokej, Ivan Hlinka, Metallurg Magnitogorsk, Traktor Čeljabinsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch libereckého hokeje. Tři mladí Bílí Tygři si zahrají na světovém šampionátu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.