Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři ohlásili dva návraty. Přichází Marek Schwarz a Jakub Valský

Velké změny v kádru Bílých Tygrů pokračují. V kolonkách odchodů přibyla jména Marka Bakoše, Tomáše Fillipiho a pokračovat už nebude ani brankář Janus. Místo něj se po dvou sezonách vrací Marek Schwarz a známé jméno je i další posila, po roce v Mladé Boleslavi jde pod Ještěd také Jakub Valský.

Schwarz v Liberci odchytal tři sezony a loučil se ziskem mistrovského titulu. Po té zamířil do Znojma, kde v Ebel lize odehrál dvě sezony. „Marek Schwarz přichází v pozici brankářské dvojky. Měl by krýt záda Romanu Willovi a svými zkušenostmi a kvalitou vytvářet i určitou jistotu,“ řekl sportovní ředitel klubu Filip Pešán.

Podle něj ale Schwarz dokáže Willa kdykoliv nahradit. „Myslím, že s Romanem vytvoří fungující brankářské duo. Věřím, že se Marek stane zároveň do jisté míry mentorem a nositelem zkušeností pro naše mladé brankáře ve farmářském a juniorském týmu,“ dodal.

Jakub Valský se do Liberce vrací dokonce už potřetí. Poslední sezonu strávil v Mladé Boleslavi. Pro rychlonohého kladenského odchovance s reprezentačními zkušenostmi, který s Tygry slavil mistrovský i vicemistrovský titul, to bude už pátá sezóna v tygřím dresu. Celkově má Jakub Valský v extralize na svém kontě 461 utkání, ve kterých nasbíral 178 kanadských bodů.

„Jakub Valský má po dvou ne úplně výrazných sezónách určitě hodně chuti vrátit se do Liberce a dokázat, že je to hráč, který by měl svou úrovní atakovat minimálně některou z elitních evropských hokejových soutěží. Věřím, že se mu to v nadcházející sezóně podaří,“ řekl Pešán.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Marek Schwarz, Jakub Valský, Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, Marek Bakoš, Ještěd, Roman Will, Filip Pešán, Orli Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři ohlásili dva návraty. Přichází Marek Schwarz a Jakub Valský  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.