Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pyrochta opouští Tygry a míří do NHL. Podepsal dvouletý kontrakt v Nashvillu

Hokejový obránce Filip Pyrochta podepsal dvouletou smlouvu s Nashvillem a opouští tak extraligový Liberec. Jednadvacetiletý bek usiloval o start na mistrovství světa v Dánsku, s týmem odjel i do dějiště turnaje, na soupisku se ale nedostal a v sobotu se vrátil domů.

„Je varianta, že půjdu hrát do Ameriky, ale uvidíme. Popravdě řečeno jsem o tom zatím nechtěl vůbec mluvit nahlas. Myslím, že ta šance je více než padesátiprocentní, že do zámoří odejdu... Rád bych měl jasno co nejdříve, aby to případně věděli i tady v Liberci. A měli čas si sehnat náhradu," říkal Filip Pyrochta ještě v pondělí dopoledne v Liberci, kde Bílí Tygři zahájili přípravu na novou sezonu.

Trenér Filip Pešán však hned uvedl, že příliš nepočítá s tím, že by Pyrochta v týmu pokračoval. Večer českého času poté zástupci Nashvillu potvrdili dohodu s obráncem, který nebyl pro NHL draftovaný a mohl tak jednat s jakýmkoliv klubem.

Podle neoficiálních informací o jeho služby mělo zájem i Calgary nebo Vegas. Pyrochta se však domluvil stejně jako například brankář Miroslav Svoboda, který opustil Plzeň, s Predátory. Odchovanec Třebíče v juniorském věku v zámoří působil, neboť hrál dvě sezony v soutěži QMJHL za týmy Victoriaville Tigres a Val-d'Or Foreurs.

Před dvěma lety se ale vrátil do Liberce a vypracoval si místo v kádru Tygrů, i když v obou sezonách hrál i v první lize za Benátky nad Jizerou. Pyrochta je členem stříbrného kádru z mistrovství světa hráčů do 18 let v roce 2014.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Liberec, Bílí Tygři Liberec, Filip Pyrochta, NHL, Nashville, Nashville Predators, National Hockey League, Mistrovství světa v ledním hokeji, Dánsko, Amerika, Filip Pešán, Calgary Flames, Vegas Golden Knights

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pyrochta opouští Tygry a míří do NHL. Podepsal dvouletý kontrakt v Nashvillu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.