Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ANKETA: Fanoušci věří, že naši skončí na mistrovství světa třetí. Polovina lidí doma bojuje o ovladač

Hokejové mistrovství světa je v plném proudu a horečka zachvacuje stále více obyvatel. Dle aktuálního průzkumu Rondo Data je mezi českými muži 85 % fanoušků a mezi ženami 75 % fanynek hokeje a valná většina letošní mistrovství sleduje. Podle téměř třetiny se umístí naše reprezentace na třetím místě a 32 % tipuje, že vyhraje tým Kanady. 46 % respondentů musí v době mistrovství světa v hokeji řešit spory o televizi a 10 % bude zápasy sledovat tajně v zaměstnání.

„První polovina května je ve znamení hokeje. Mezi českými muži je v tuto dobu 85 % fanoušků hokeje, i když 31 % jich přiznává, že jsou fanoušky hlavně když je mistrovství světa nebo olympiáda. Hokejové šílenství však zasahuje i ženy. Za hokejovou fanynku se označilo 75 % všech žen. Zhruba polovina z nich se fanynkami stává vždy při velkém turnaji,“ informuje Tomáš Kučera, jednatel Rondo Data.

Reprezentantům fandí přes 80% českých mužů a žen

Letošní hokejové MS bude sledovat 77 % mužů a 66 % žen. A jak čeští fanoušci sledují zápasy celého turnaje? České reprezentaci na letošním světovém turnaji fandí 83 % mužů a 80 % žen. Nejvíce Čechů 32 % favorizuje v turnaji tým Kanady, dále pak 22 % právě naši reprezentaci a Rusko 16 %.

Drtivá většina se dívá doma

Většina 73 % lidí sleduje zápasy MS doma v televizi, 9 % na počítači, více než 7 % MS sleduje v hospodě nebo sportbaru a téměř 5 % v mobilu. Zápasy pouze českého týmu sleduje 39 %, i ostatní zápasy se snaží sledovat 34 % a více než 7 % se snaží stihnout všechny zápasy. Nejvíce Čechů 29 % je toho názoru, že naše reprezentace skončí v Dánsku na třetím místě, na čtvrtém místě s bramborovou medailí nás vidí 19 % a 17 % si myslí, že bude na druhém místě.

Nejlepším střelcem bude podle lidí Plekanec

Češi si dle průzkumu Rondo Data myslí, že nejvíce gólů našeho týmu vstřelí Tomáš Plekanec 34 %, dále pak Roman Červenka 25 % a s velkým odstupem pak Martin Nečas 7 % a Dominik Kubalík 7 %.

Mistrovství světa Češi dávají velkou důležitost. Na otázku, jaký hokejový turnaj považují za nejprestižnější, odpovědělo 55 %, že mistrovství světa, 33 % hokejový turnaj na olympijských hrách a 12 % Světový pohár.

Polovina lidí bojuje o ovladač 

Hokejové mistrovství světa ale může vedle fanouškovských zážitků přinášet i zapeklitější okamžiky jako je souboj o televizi. Průzkum odhalil, že 46 % respondentů se v době mistrovství světa v hokeji alespoň někdy dostává do situace, kdy musí svádět o přijímač boj s dalšími členy domácnosti, 17 % pravidelně.

Hokejová horečka v době mistrovství zachvacuje opravdu celý národ a reagovat na to musí i zaměstnavatelé. 32 % lidí může totiž v průběhu mistrovství světa sledovat důležité zápasy českého týmu na pracovišti a téměř 10 % tuto výhodu nemá, ale přesto budou tyto zápasy sledovat tajně.

Jak dopadnou naši hokejisté na MS 2018?

Celkem hlasovalo21 čtenářů

Tisková zpráva | Foto Facebook, Český hokejový tým

Štítky anketa, průzkum, mistrovství světa, hokej, reprezentace, Mistrovství světa v ledním hokeji, televize, Kanada, olympijské hry, Tomáš Plekanec, Tomáš Kučera, Roman Červenka, Dominik Kubalík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Fanoušci věří, že naši skončí na mistrovství světa třetí. Polovina lidí doma bojuje o ovladač  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.