Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygři podepsali beka z Jihlavy. Pro další sezonu zůstává i Redenbach

Bílí Tygři před sezonou hlásí další pohyby v kádru. I v nové sezóně v libereckém dresu fanoušci uvidí Tylera Redenbacha a do obrany přichází Matěj Stříteský, který loňskou sezonu strávil v jihlavské Dukle.

Odchovanec vsetínského hokeje se s vedením libereckého klubu domluvil na kontraktu do 30. dubna 2019. Pro sedmadvacetiletého obránce bude Liberec čtvrtým extraligovým působištěm. Doposud nastřádal v barvách Vsetína, Litvínova a Mladé Boleslavi 455 startů v české nejvyšší soutěži. Čtyři utkání si pak připsal také v reprezentačním dresu.

„Matěj Stříteský je moderním typem obránce s velmi dobrým zakončením především v přesilových hrách, kde by měl také získat výraznou roli. Navíc je to hráč s pravorukým držením hole, což je charakteristika obránce, která nám tu několik posledních let chyběla. Byť je Matěj obránce, slibuji si od něj, vzhledem k jeho schopnostem, i posílení ofenzivní sily týmu. Doufám, že se domluvíme i na víceleté spolupráci,“ řekl sportovní ředitel klubu Filip Pešán.

Redenbach do Liberce zamířil v průběhu loňské sezony z Finska a stal se jedním z klíčových hráčů týmu. V 56 zápasech základní části a play-off si dohromady připsal 26 bodů a do paměti fanoušků se zapsal především jako chladnokrevný exekutor samostatných nájezdů. Tygří dres bude tento zkušený kanadský forvard oblékat také v nadcházejícím ročníku.

„Tyler nám v loňské sezóně po svém příchodu hodně pomohl. Byl důležitým hráčem v našich přesilových hrách. Je to ortodoxní centr velmi silný na vhazování i v zakončení. Navíc je svým přístupem k práci a tréninku výrazným příkladem pro naše mladé hráče. Jeho setrvání v Liberci je jednoznačným posílením ofenzivních schopností týmu," dodal Pešán.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Tyler Redenbach, Liberec, Bílí Tygři, hokej, Matěj Stříteský, HC Dukla Jihlava, Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán, HC Verva Litvínov, VHK Vsetín, BK Mladá Boleslav, Finsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři podepsali beka z Jihlavy. Pro další sezonu zůstává i Redenbach  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.