Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kapitán Tygrů zůstane v Liberci. Martin Ševc podepsal roční smlouvu

Ještě minimálně jeden rok zůstane v Liberci kapitán hokejistů Martin Ševc. S klubem totiž podepsal novou smlouvu. Třiatřicetiletý obránce tak u Bílých Tygrů začne už čtvrtou sezonu.

V poslední sezóně Ševc nosil liberecký dres s kapitánským „C“. Na svém kontě má 406 extraligových zápasů, ve kterých posbíral 147 bodů.

„Jsem velmi rád, že jsme se s naším kapitánem domluvili na další, byť jednoleté, smlouvě. Martin je výborným lídrem týmu. Spousta jeho práce není možná tolik viditelná okem diváka, ale jde o nejvytěžovanějšího obránce našeho týmu, který je s postupem sezony vždy potřebnější a potřebnější. Za poslední dva roky vyrostli po jeho boku dva obránci, kteří následně podepsali smlouvu v NHL, a já doufám, že pro nás bude stejně prospěšný také v nové sezoně,“ okomentoval sportovní ředitel klubu Filip Pešán.

Do Liberce zamířil Ševc před sezonou 2015/16 jako poslední, zato ovšem velmi zvučná posila. Po tradiční individuální přípravě se v červnu připojil k týmu a od prvního zápasu, do nějž naskočil s kapitánským "céčkem" na hrudi jako náhrada zraněného Jana Výtiska, ukázal, že bude platným členem kádru. V průběhu sezony ukazoval své schopnosti a byl jedním z hlavních pilířů defenzivy mistrovské sestavy.

Své zkušenosti zúročil také v ročníku 2016/17, kdy stejně jako v předchozím roce tvořil první obranou dvojici s Radimem Šimkem. Ve čtyřiačtyřiceti zápasech základní části si připsal osm kanadských bodů, v dalších čtrnácti duelech play off zaznamenal bilanci 1+6 a pomohl tak Liberci k celkovému druhému místu. Především se mu ale podařilo pomoci svému parťákovi Šimkovi ke kontraktu v NHL.

V dosud poslední sezoně po odchodu Branka Radivojeviče plnil Ševc roli kapitána a pomohl týmu do semifinále Ligy mistrů, zároveň vedle něj herně rostl Filip Pyrochta, který si rovněž vybojoval smlouvu v NHL. Po vyřazení ve čtvrtfinále sice Martin Ševc zvažoval konec kariéry, ale nakonec se rozhodl pokračovat v aktivní kariéře.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Martin Ševc, Liberec, Bílí Tygři, hokej, Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, Radim Šimek, Liga mistrů UEFA, Filip Pešán, Branko Radivojevič, Filip Pyrochta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Tygrů zůstane v Liberci. Martin Ševc podepsal roční smlouvu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.