Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Fotbal ve Vratislavicích pomáhá plnit životní sny

Ve Vratislavicích nad Nisou dnes proběhlo benefiční fotbalové utkání s názvem Jiskra pro Markétu. Akce se konala již po druhé, tentokrát byla věnována Markétě Pechové, která chce příští rok přeplavat kanál La Manche, přestože kvůli rakovině přišla o nohu.

Na hřiště proti sobě nastoupila TJ Jiskra Vratislavice, která celou událost zorganizovala, a Real Top Praha. Exhibiční utkání se poprvé konalo loni na podporu Lukáše Molnára, kdy vyneslo 170 tisíc korun. 

Za Real Top Praha nastoupili známí fotbalisté i umělci. Mezi hráči se tak objevil například herec David Suchařípa nebo Jakub Štáfek. Fotbaloví příznivci mohli spatřit i legendu českého fotbalu v podobě Jana Nezmara, prvoka slávistického původu, jak ho označil moderátor Martin Kadlec. 

Děvetatřicetileté plavkyni umožní akce splnit si sen. „Kdysi se mě ptali, proč stále trénuji plavání a já tehdy plácla, že bych jednou chtěla přeplavat kanál La Manche,“ sdělila dálková plavkyně Markéta Pechová. Ta denně trénuje a nyní si tento životní cíl hodlá splnit. 

„Ráda bych průliv přeplavala přístí rok v srpnu,“ dodala Pechová. Trasy o délce 34 kilometrů se nebojí. „Nejlepší Češky přeplavaly tuto trať za necelých osm hodin. Já bych to ráda zvládla alespoň za deset,“ řekla sportovkyně.

S nápadem na benefiční utkání přišel Milan Štěpánek z TJ Jiskra. „Jsme za tento nápad velice rádi, loni se událost konala poprvé a letos jsme její uspořádání brali už jako samozřejmost. Pokaždé je utkání věnováné nějaké handicepované osobě z Vratislavic,“ uvedl předseda TJ Jiskra Vratislavice Tomáš Nejdl.

Jiskra pro Markétu benefiční fotbalové utkání

Sobota, 11. srpna 2018, 17:05

Jiskra pro Markétu benefiční fotbalové utkání
Jiskra pro Markétu benefiční fotbalové utkání

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky jiskra, vratislavice, Markéta, benefice, charita, fotbal, utkání, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Lamanšský průliv, Real TOP Praha, David Suchařípa, Jakub Štáfek, Jan Nezmar, Martin Kadlec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Fotbal ve Vratislavicích pomáhá plnit životní sny  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.