Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygry opouští osmnáctiletý útočník Kryštof Hrabík. Zkusí štěstí za mořem

Liberecký mládežnický hokej si připsal další úspěch. Do zámoří totiž na roční zkušenou odchází teprve osmnáctiletý talent Kryštof Hrabík. Nejprve absolvuje nováčkovský kemp u týmu NHL Winnipeg Jets, příští sezónu by pak měl odehrát v juniorské Western Hockey League v dresu Tri-City Americans.

Mladý útočník bere svou misi jako velkou příležitost. „Rád bych se ukázal, porval se o to. V zámořské juniorce bych mohl mít do NHL trochu blíž, i když vím, že i přímo z Liberce tam v posledních letech dost kluků odešlo. Chtěl bych se v Americe trochu naučit jejich styl hokeje a ukázat, co ve mně je,“ říká.

Komentář Filipa Pešána

„Kryštof udělal za poslední sezony obrovský pokrok. Loni si zahrál na mistrovství světa do 20 let a věřím, že se ho letos zúčastní znovu. Dostal nabídku odejít do kanadské juniorky a vyřkl přání, abychom ho uvolnili, protože si chce zkusit zámořský hokej a poznat zámořskou kulturu. S radostí jsem ho uvolnil, protože věřím, že mu to pomůže v dalších kariérních krocích. Věřím, že ho třeba v budoucnu znovu uvidíme v libereckém dresu.“

Pomoci by mu mohla i zkušenost s dospělým hokejem. Vždyť loni odehrál za Tygry devět utkání, v Benátkách dokonce ve 32 utkáních získal 16 bodů.

Hrabík odchází do týmu Tri-City Americans, který si ho vybral v juniorském draftu. „Domlouval jsem se s agentem, že bych to chtěl jít do Ameriky zkusit. Tri-City o mě měli zájem a já došel k tomu, že by pro mě mohlo jít o ideální tým. A tak jsme se mezi sebou dohodli a draftovali mě,“ popsal.

Mladý útočník se na zámořský pobyt už nyní intenzivně připravuje. Velkou školou pro něj bude i nováčkovský kemp Winnipegu. „Bude to určitě náročné, takže se snažím trénovat, co to jde. Kromě klasických tréninků se na něj s individuálně připravuju s panem Ludvigem. Věřím, že mám natrénováno, teď už bude jenom na mě, jak to dokážu zužitkovat,“ dodal.

Z Liberce do Ameriky odchází v dobrém. „Hodně jsem tu vyspěl, a to nejen hokejově, ale i jako člověk. Cením si všech zkušeností, které jsem tu posbíral. Myslím si, že Bílí Tygři patří mezi nejvyspělejší hokejové oganizace v Evropě. Každému mohu jedině doporučit, aby sem zamířil,“ uzavřel.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, NHL, draft, Kryštof Hrabík, Winnipeg Jets, Tri-City Americans, Western Hockey League, Bílí Tygři Liberec, Amerika, National Hockey League, Mistrovství světa v ledním hokeji, Filip Pešán, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry opouští osmnáctiletý útočník Kryštof Hrabík. Zkusí štěstí za mořem  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.