Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři si poprvé vyzkouší dvojzápas. V pátek ve Varech, v sobotu hostí Olomouc

Hrací den v pátek i v sobotu? Ne, ještě nejsme v playoff, hokejová sezona teprve začíná, Bílé Tygry ale přesto čeká zkušenost, na kterou jsou zvyklí jen z vyřazovacích bojů. Už dnes je čeká souboj na západě Čech s Karlovými Vary, nezvykle v sobotu pak kvůli televizi hostí Olomouc.

Tygři přípravu dvěma po sobě jdoucím utkáním nijak nepřizpůsobují. „Musíme tomu samozřejmě přizpůsobit program, protože z Karlových Varů přijedeme pozdě v noci a znovu hrajeme už ve čtyři hodiny. Jinak se ale budeme připravovat stejně, jako by šlo o jakýkoli další zápas,“ říká trenér Filip Pešán.

Na složitý program se nechce vymlouvat ani nejlepší střelec soutěže Michal Bulíř. „Není to jednoduché, dva zápasy za sebou pro nás budou letos novinkou, ale je to jen o nás, jestli dokážeme dobře zregenerovat a připravit se,“ myslí si.

Tygři měli špatný úvod do soutěže, když dvakrát prohráli bez vstřeleného gólu. Pak sice přišla série čtyř utkání za tři body, v úterní předehrávce ale prohráli v Pardubicích, když jediný gól vstřelili až v závěru. Trenér Pešán tým opět kritizoval za příliš mnoho vyloučených, s čímž tým bojuje už několik sezon. „Hráli jsme 26 minut v oslabení a k tomu dostali dvě desítky. To je věc, která žádnému týmu na světě ještě nevyhrála zápas,“ říká.

Proto podle svých slov nebude nijak upravovat taktiku, důraz bude kladen na disciplínu. „Potkalo nás pár zranění, takže sestava bude o něco jiná,“ doplňuje.

Po zápase ve Varech čeká liberecké hokejisty přesun do Liberce, kam přijedou v noci, v sobotu se pak hraje už od 16 hodin.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, extraliga, Olomouc, Karlovy Vary, HC Olomouc, HC Energie Karlovy Vary, Bílí Tygři Liberec, Česko, Filip Pešán, Michal Bulíř, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři si poprvé vyzkouší dvojzápas. V pátek ve Varech, v sobotu hostí Olomouc  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.