Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejlepší extraligový střelec Michal Bulíř končí u Tygrů. Stěhuje se do ruského Magnitogorsku

Jeden z nejbohatších ruských klubů zlákal do svých řad nejlepšího extraligového střelce Michala Bulíře. Odchovanec libereckého hokeje podepsal smlouvu v Magnitogorsku, kde se setká s bývalým reprezentačním trenérem Josefem Jandačem.

Bulíř prožívá životní sezonu, v jedenácti zápasech vstřelil už 13 gólů, čímž už nyní vyrovnal svůj sezónní rekord. Bylo tedy jasné, že dříve nebo později se objeví vážný zájemce o jeho služby. Sedmadvacetiletý hráč dnes po dohodě s vedením Bílých Tygrů přijal nabídku z KHL od Metallurgu Magnitogorsk. Ve své novém působišti se Michal Bulíř domluvil na kontraktu do 30. dubna 2019.

„Tím, že se mi v průběhu sezony dařilo dávat góly a sbírat body, přišel výrazný zájem ze zahraničí a jednal jsem s více kluby. Rozhodl jsem se kývnout na nabídku angažmá v Magnitogorsku, které je pro mě velkou výzvou,“ řekl ke svému odchodu Michal Bulíř.

Vyjádření sportovního manažera Filipa Pešána

„Odchod Michala Bulíře je pro nás bezpochyby velkým oslabením. Hlavně v situaci, kdy si sedl celý útok s Kvapilem a Lencem, a táhl naši ofenzivu. Nechceme ale Michalovi bránit v dalším kariérním kroku. Věřím, že se po dobrém zahraničním angažmá vrátí zase zpět do Liberce. Zkušenější a silnější. Přeju Michalovi hodně štěstí v novém působišti a také aby se v KHL trvale prosadil.“

Podle něj měl ve smlouvě vedené, že může po sezoně v případě zájmu zahraničních klubů odejít, ale Filip Pešán mu umožnil odchod i v průběhu sezony. „Celé liberecké organizaci patří obrovský dík. Jako odchovanec si velmi vážím toho, co pro mě Bílí Tygři v mé kariéře udělali. Věřím, že se bude klukům i beze mě ve zbytku sezony nadále dařit, budu jim rozhodně i na dálku držet palce! Na Liberec svým odchodem rozhodně nezanevřu, vyrostl jsem tu a vždy se sem budu rád vracet,“ dodal útočník.

Pro Michala Bulíře se jedná o vůbec první angažmá mimo mateřský klub z Liberce. Za Bílé Tygry odehrál 368 extraligových utkání, ve kterých si připsal 188 kanadských bodů. Výrazně přispěl k zisku mistrovského titulu v roce 2017 a stříbrných extraligových medailí o rok později.

Autoři

Štítky Bílí Tygři, hokej, extraliga, Michal Bulíř, Metallurg Magnitogorsk, Bílí Tygři Liberec, Josef Jandač, Kontinentální hokejová liga, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší extraligový střelec Michal Bulíř končí u Tygrů. Stěhuje se do ruského Magnitogorsku  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.