Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygři proti Spartě ztratili luxusní vedení. V prodloužení rozhodl Pavelka

Liberečtí hokejisté ve svátečním utkání přivítali Spartu. A už na začátku 13. minuty vedli 3:0. Přesto ale zápas nedotáhli k vítězství. Sparta ve třetí třetině vyrovnala a v prodloužení si vzala i druhý bod.

Tygři měli drtivý nástup. V první minutě se trefil Redenbach, ve 12. Lenc a na začátku třetí třetiny Valský. Sparta si pak vzala oddechový čas a dokázala se vrátit do zápasu. Ještě do první třetiny dala dva góly a bylo to jen 3:2.

Na začátku druhého dějství domácí opět uklidnil Kvapil a Tygři si pak hlídali dvougólové vedení.

O něj přišli až v závěru třetí třetiny, kdy nejprve šťastně snížil Pech a poté vyrovnal Kříčka.

V prodloužení mohly dát rozhodující gól oba týmy, šťastnější ale byla Sparta, když se trefil Pavelka.

Filip Pešán (Liberec) „Vstup do zápasu byl z naší strany výborný, byla tu dobrá atmosféra, měli jsme dobrý pohyb, dali jsme góly z přesilovek. Za stavu 3:0 jsme měli ještě další dvě tři tutové šance, které vychytal Machovský. Tam se zápas možná lámal, že jsme nepřidali další branky. Inkasovali jsme zcela zbytečný gól na 1:3 z pohledu Sparty a podobný byl i soupeřův třetí, kdy jsme mu odevzdali kotouč. Takže Říčka má dva góly, které dal, z našich asistencí. Myslím, že to celý zápas rozhodlo. V prodloužení přišly po naší šanci dvě tyčky hostů a rozhodující gól."

Jaroslav Nedvěd (Sparta) „Do začátku zápasu jsme nevstoupili dobře, tam jsme zaspali. Nevím, jestli kluci v hlavě už oslavovali 100 let republiky nebo na co jiného se soustředili, každopádně jsme zachrápali. Pak jsme během jednoho střídání udělali dva fauly a byli jsme ve velkých problémech. Kluci ale zachovali klid a pořád jsme věřili, že máme dost času. Stát se tohle ve třetí třetině, otáčel by se zápas těžko. My ale věříme v naši hru a sílu, takže jsme se snažili pomalu vrátit do zápasu. Srazil nás sice čtvrtý gól a bylo těžké se do toho znovu vrátit, ale gólem na 3:4 jsme se nastartovali a v závěru jsme byli šťastnější."

Bílí Tygři - Sparta Praha 4:5pp (3:2, 1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Redenbach (Valský), 12. Lenc (M. Kvapil), 13. Valský (Redenbach, L. Krenželok), 22. M. Kvapil (L. Hudáček, Lenc) – 15. Říčka (Jarůšek), 18. Tomáš Dvořák (Pech, Říčka), 53. Pech (Kumstát, Forman), 57. Říčka, 62. Forman (T. Pavelka). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci:7 119. Střely na branku: 26:31. Rozhodčí: Kova, Hejduk – Ondráček, Špůr.

Bílí Tygři: Will – Doherty, Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Havlín, Ševc, Maier – Valský, Redenbach, Ordoš – Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil – Teplý, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Lakatoš, M. Zachar.
Sparta: Machovský – Delisle, Gregorc, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Kudrna, P. Vrána (C), Buchtele – Jarůšek, Sill, Říčka – Forman (A), Pech (A), Kumstát – Beran, Černoch, Smejkal.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, extraliga, Sparta, AC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Dvořák, Filip Pešán, Jaroslav Nedvěd

Tygři proti Spartě ztratili luxusní vedení. V prodloužení rozhodl Pavelka  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.