Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zápas obratů. Tygři porazili Hradec gólem v prodloužení 4:3

Dramatický zápas byl k vidění mezi Bílými Tygry a hradeckým Mountfieldem. Oba týmy se střídaly ve vedení a utkání nakonec dopělo do prodloužení. V něm byli šťastnější domácí, kteří třináct sekund před koncem rozhodl o druhém bodu. Na vítězný gól mu nahrál navrátilec Birner.

První třetina byla opatrná a gól nepadl. Ve druhém dějství ale během čtyř minut padly tři branky. Do vedení šli díky Vincourovi hosté, pak se ale trefil Filippi a po něm Jelínek. Těsné vítězství ale do přestávky nevydrželo, čtyři minuty před koncem vyrovnal Pavlík.

Třetí třetina nabídla dvě branky. Hradec nejprve dokonal obrat po gólu Cingela, domácí se ale nevzdali a svým druhým gólem se necelé tři minuty před koncem trefil Filippi.

A šlo se do prodloužení. V něm nejprve zazářil Will, který vychytal přečíslení hradeckých hokejistů, ale pak už se radovali domácí. Hudáček napřáhl z pravého kruhu a ukončil zápas.

Filip Pešán (Liberec) „Průběh utkání poznamenaly přesilové hry. My jsme v nich dali dva góly a prakticky dva také dostali. Zápas byl stejně jako přesilové hry velmi vyrovnaný. Ve třetí části jsme trošku polevili a Hradec ukázal, proč hraje v tabulce nahoře. Po individuální chybě jsme dostali gól. Ale nevzdali jsme se a při power play jsme pak byli odměněni vyrovnávacím gólem. Jsem rád, že jsme v prodloužení dokázali vstřelit rozhodující branku a vyhráli."

Tomáš Martinec (Hradec Králové) „Bylo to velice kvalitní utkání se spoustou šancí. Hrálo se nahoru dolů a k vidění byly ty správné emoce. Dostali jsme branky při nerovnovážném stavu hráčů. Udělali jsme zbytečné fauly a chyby a Liberec nás potrestal. Když jsme dali ve třetí třetině vedoucí branku na 3:2, tak jsme byli blízko vítězství. Drželi jsme s Libercem po celý zápas krok a věřili jsme, že už ho dovedeme do vítězného konce. Bohužel se tak nestalo a odvážíme si odtud nakonec pouze bod. Týmu jsme však po zápase za výkon poděkovali."

Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 4:3p (0:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Filippi (Ševc), 27. P. Jelínek (Redenbach), 58. Filippi (L. Hudáček), 65. L. Hudáček (Birner) – 23. Vincour (Smoleňák), 36. R. Pavlík (Cingel), 49. Cingel. Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:4, navíc Pavlík (HKM) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 135. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, T. Hanousek, Ševc, Maier – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, Ordoš – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Valský – M. Zachar, J. Vlach, Jeník.

MOUNTFIELD HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Lessio – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Rákos (A)

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, extraliga, Hradec Králové, FC Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, FC Slovan Liberec, Filip Pešán, Maxwell automobile, Tomáš Martinec

Zápas obratů. Tygři porazili Hradec gólem v prodloužení 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.