Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Tygři vládnou extraligové tabulce! Vedení si vybojovali v zápase nad Boleslaví

Po silvestrovských oslavách se představily oba týmy v plné síle. Hned v počátku se BK Mladá Boleslav i Bílí Tygři pustili do hry s vervou. Síly byly ale dlouho vyrovnané. V druhé třetině Tygři třemi góly ukázali, co dovedou. Vítězství v závěru potvrdili dalším gólem a posunuli se do čela extraligové tabulky.

První třetina nebyla nijak nudnou podívanou, kotouč se ale přesto ani do jedné branky nezatoulal. Boleslav sice vystartovala s velkým odhodláním, přes Romana Willa se ale nedostala. Stejně končily snahy Tygrů zasadit ránu do branky, kterou střežil Pavel Kantor. První zápas v novém roce přilákal neskutečných 7500 fanoušků a zaplněná aréna ocenila každou snahu domácích. Přestože puk kolem branek prosvištěl více než desetkrát, na gól to ani v jediném případě nestačilo.

Ve druhé třetině se diváci dočkali! Ohromným řevem oslavili první šťastnou ránu, která putovala do boleslavské branky. Ukázala se souhra domácích a Radan Lenc poslal úspěšnou ránu do klece. Hosté se pokusili situaci vyrovnat, ale neúspěšně. Puk lítal z jedné strany na druhou, hra byla svižná a rychlá. Jedna střela na branku střídala druhou.

Další úspěšná rána do brány přišla po deseti minutách. Opět skórovali Tygři! Tentokrát se podařilo zasadit gól Michalu Birnerovi. Tím ale pro Liberec úspěšná třetina nekončila. O další gól se jen o pár minut později postaral Marek Kvapil. Konec druhé třetiny se stavem 3:0 dokazál, že zatímco šelmy byly plné sil, boleslavští jakoby je ztráceli.

Obrátit nebo alespoň dorovnat skóre se v závěrečné třetině Mladá Boleslav pokoušela nejednou střelou. Čtvrtý gól ale skončil stejně v její brance, a to díky rychlé hokejce Tomáše Filippiho. Přece jen se na hosty usmálo štěstí, když se Davidu Šťastnému podařilo prostrčit kotouč za Romana Willa. Jediná úspěšná střela ale Boleslav už nezachránila. Zápas skončil 4:1. Pro Liberec navíc vítězství znamenalo i důležitý posun na vrchol tabulky.

Štítky hokej, Tygři, BK Mladá Boleslav, FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, silvestr, Roman Will, Pavel Kantor, Radan Lenc, Marek Kvapil, Tomáš Filippi

FOTO: Tygři vládnou extraligové tabulce! Vedení si vybojovali v zápase nad Boleslaví  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.