Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Po jedenácti domácích výhrách přišla prohra. Tygři padli s Litvínovem 2:3

Jedenáctkrát v řadě se liberečtí hokejisté na domácím ledě radovali z vítězství. Až páteční utkání s Litvínovem přineslo změnu. Liberečtí přitom v první třetině otočili na 2:1 a zdálo se, že jdou za další výhrou.

Litvínov šel do vedení z první vážnější akce už ve třetí minutě zápasu. Po chybě domácích se k puku dostal Jícha a prostřelil brankáře Willa. Liberečtí ale o deset minut později dostali výbornou možnost ke srovnání, když hráli dlouho dvojnásobnou přesilovku. V ní si Ševc se Stříteským na modré vyměnili puk a druhý jmenovaný ho pěknou ranou poslal až za brankovou čáru.

A v 16. minutě už domácí vedli. Birner prostrčil na Redenbacha, který nejprve puk tečoval na brankáře Januse. Ten kotouč vykopl, ale Redenbach ho zpoza brankové čáry rychle poslal zpět a hostující gólman si ho srazil do brány - 2:1.

V dalším průběhu už ale góly dávali jen hosté. Na začátku druhé třetiny si ve skrumáži našel puk Petružálek a poslal ho do sítě. A i úvod třetí třetiny vyšel lépe hostím, ve 44. minutě švihl zápěstím Kašpar a trefil přesně růžek Willovy branky.

Liberečtí pak zamkli Litvínovské v jejich pásmu, nakonec i odvolali gólmana, k vyrovnání už to ale nevedlo.

Bílí Tygři Liberec - HC Litvínov 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Stříteský (Ševc), 16. Redenbach (Birner, M. Zachar) – 3. Jícha (F. Lukeš), 23. Petružálek, 44. Kašpar (Helt). Rozhodčí: Lacina, Pražák – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:7, navíc Piché (Litvínov) 10 minut. Využití: 1:1. Střely na branku: 31:22. Diváci: 6 174.

Bílí Tygři Liberec: Will – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
HC Litvínov: Janus – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Suchánek, Baránek, L. Doudera – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt – Petružálek, M. Hanzl, Trávníček – Jícha, M. Havelka, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Litvínov, HC Verva Litvínov, HC VERVA Litvínov, a.s.

Po jedenácti domácích výhrách přišla prohra. Tygři padli s Litvínovem 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.