Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kolaps ve třetí třetině Tygry o výhru nepřipravil. V závěru rozhodl Hudáček

Neuvěřitelný závěr měla dohrávka 30. kola extraligy mezi Libercem a Třincem. Souboj prvního a druhého týmu tabulky dlouho vypadal na jednoznačnou partii pro domácí, jenže ti během dvou minut ztratili tříbrankový náskok. Dvě minuty před koncem ale vrátil domácím výhru Hudáček - 4:3.

Třinec začal zápas aktivněji a v desáté minutě jeho snaha vyvrcholila velkou šancí, jenže Will vychytal Kovařčíka. A tak se skóre měnilo na druhé straně, když Kvapil tečoval nahození Hanouska - 1:0.

Dalších branek se diváci dočkali ve druhé třetině a v obou případech se radovali. Dvakrát se totiž trefil Filippi. Ten nejprve už po čtyřiceti vteřinách druhého dějství po střele spoluhráče sebral puk, objel bránu a zasunul do prázdné klece. A další gól přidal ve 29. minutě, když využil přesilvku 5 na 3.

Zápas pak v poklidu směřoval k výhře domácích, jenže přišel kolaps. Třinec během dvou minut a patnácti vteřin třikrát skóroval a rázem bylo srovnáno. Domácí pak mohli inkasovat z dalších šancí hostí, Tygry ale podržel Will. 

Domácí se nakonec oklepali, nejprve Filippi neproměnil trestné střílení, v přesilovce ale dvě minuty před koncem do odkryté brány rozhodl Hudáček. Tygři pak přežili power play hostí a mohou se radovat z důležité výhry.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 4:3 (1:0, 2:0, 1:3)

Branky a asistence: 13:31 Kvapil (Hanousek, Ševc), 20:40 Filippi, 28:25 Filippi (Birner, Hudáček), 58:07 Hudáček (Jelínek, Krenželok) - 45:16 Bukarts (Roth), 46:29 Hrňa (Kovařčík M.), 48:01 Růžička 27 (Krajíček, Hrňa). Rozhodčí: Svoboda, Pešina – Ganger, Pešek. Vyloučení: 6:5, navíc Cienciala (Třinec) na 10 minut. Využití: 2:2. Diváci: 6146.

Bílí Tygři Liberec: Will – Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc – Lenc, Hudáček, Birner – Valský, Filippi, Kvapil – Ordoš, Jelínek, L. Krenželok – Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (29. L. Daneček) – M. Doudera, Krajíček, Roth, Musil, Matyáš, Galvinš – Hrňa, Marcinko, Roberts Bukarts – Martin Růžička, Cienciala, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Roberts Bukarts, Martin Růžička

Kolaps ve třetí třetině Tygry o výhru nepřipravil. V závěru rozhodl Hudáček  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.