Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři dostali od svazu pokutu. Na kostce promítali sporné situace

Patnáct tisíc korun zaplatí liberecký hokejový klub. Důvod? Promítání sporných situací na videokostce při zápase s Plzní. Podle svazu byly záběry vybírány účelově tak, aby podrývaly autoritu rozhodčích.

Trest Tygrům udělil předseda disciplinární komise svazu Viktor Ujčík. „Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že záběry byly vybírány zcela účelově, selektivně a ve zřejmém nepoměru mezi oběma soupeři s cílem zpochybnit rozhodnutí rozhodčích, což dokládá jak volba a četnost použití těchto záběrů, tak to, jak byly využívány vzhledem k vývoji utkání,” napsal svaz v tiskové zprávě.

Konkrétně šlo o zákroky Petra Jelínka, Conora Jay Allena, Romana Vráblíka, Jana Kováře, Denise Kindla, Lukáše Kaňáka, Petra Straky.

Jenže jejich promítáním klub podle svazu porušil extraligový herní řád, podle kterého musí být videokostka či velkoplošná projekce používány tak, aby „nepodrývaly autoritu či jinak nenarušovaly roli rozhodčích utkání, nepodněcovaly divácké násilí a projevy nesportovního chování, případně k těmto nevytvářelo záminky“.

Liberec tak dostal pokutu patnáct tisíc korun, Ujčík při tom přihlédl i k tomu, že podobný prohřešek s klubem už se řešil loni v lednu.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Plzeň, kostka, pokuta, HC Škoda Plzeň, Viktor Ujčík, Petr Jelínek, Jan Kovář, Roman Vráblík, Denis Kindl, Petr Straka

Tygři dostali od svazu pokutu. Na kostce promítali sporné situace  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.