Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tygři to v Mladé Boleslavi zvládli a do Liberce vezou tři body

Liberečtí hokejisté odčinili překvapivou domácí prohru se Zlínem a na horké půdě v Mladé Boleslavi vyhráli 4:1. Domácí přitom v posledních utkáních chytili velmi dobrou formu. Tygři tak nadále zůstávají s náskokem na prvním místě extraligové tabulky.

Diváci na zimním stadionu se ještě ani neusadili a ve 14. sekundě už sledovali oslavu gólu Bílých Tygrů. Domácí fanoušky nepotěšil ani fakt, že se trefil dlouholetý hráč Boleslavi Radan Lenc. Jenže domácí rychle vyrovnali, v přesilovce se v čase 1:33 přesnou ranou vyrovnal Žejdl a začínalo se odznova.

Další branky padaly až v druhé třetině. Nejprve se v polovině utkání po pěkné kombinaci trefil Hudáček, o šest minut později se trefil další hráč, který si zahrál v Boleslavi. Valského dorážka mířila mimo bránu, za záda domácího brakáře Růžičky si ji srazil Pláněk. A asistence? Radan Lenc.

Ve třetí třetině se hosté především soustředili na bránění dvougólového vedení. Domácí se v závěru nadechli k náporu, nakonec i odvolali brankáře, Liberečtí ale druhou brankou Lence pečetili trefou do prázdné brány.

Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Žejdl (Klepiš, Kotvan) – 1. Lenc (L. Hudáček, Birner), 30. L. Hudáček (Birner), 37. Valský (Birner, L. Hudáček), 59. Birner. Rozhodčí: Hodek, Lacina – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Střely na branky: 23:30. Diváci: 4054.

BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Němeček – Skalický, Klepiš, Vondrka – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.
Bílí Tygři Liberec: Will – Derner, Stříteský, Šmíd, T. Hanousek, Ševc, Doherty, Kolmann – Birner, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – Valský, Redenbach, Lakatoš – D. Špaček, J. Vlach, M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Mladá Boleslav, FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, Radan Lenc, FC Fastav Zlín, BK Mladá Boleslav

Tygři to v Mladé Boleslavi zvládli a do Liberce vezou tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.