Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec má první bod. Boleslavi nedal šanci a nastřílel pět branek

Bílí Tygři vstoupili do čtvrtfinále play off nejlépe, jak mohli. Proti Mladé Boleslavi rozhodli třemi brankami už v první třetině. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 5:1. Boleslav potopilo několik kuriózních gólů, Liberec bere první bod v sérii.

Už po sedmi sekundách hry hráli domácí přesilovku. Tu sice ještě nevyužili, ale dostali se do pohody. První gól tak přišel na konci šesté minuty, kdy Vlach tečoval nahození Šmída od modré.

A to nebylo vše. V 15. minutě přišla první kuriozní branka. Jelínek hledal na brankovišti Krenželoka, puk se ale po několika odrazech dostal do brány – 2:0. A o minutu později to bylo 3:0 a tohle byl zvláštní gól. Redenbach střílel, ale puk tečoval hostující hráč a kotouč se obloučkem snesl za záda bezmocného Růžičky.

Domácí dobře začali i druhou třetinu. Po třech minutách se Hanousek dostal ke střele od modré a Birner tečí usměrnil puk do brány.

A také třetí třetinu začali lépe Liberečtí. Filippi chtěl s pukem objet bránu a poslal zadovku před ni, puk si ale brankář Růžička srazil do brány.

Poté se do několika šancí dostali i hosté a šest minut před koncem se dočkali čestného úspěchu, když Štastný prostřelil Willa. Poté už si ale domácí zápas pohlídali a berou první bod.

Filip Pešán (Liberec) „Udělali jsme v té sérii první krok. Soupeř byl připravený, ale my jsme byli od začátku zápasu lepší. Vypořádali jsme se s tou dlouhou pauzou výborně a vstoupili jsme do utkání organizovaně a bojovně. Tyto dva atributy nás provázely po celý zápas a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav) „Na ledě bylo jen jedno mužstvo. Liberec nás totálně přehrál, neměli jsme vůbec nárok a po zásluze jsme prohráli. Zkusíme se do zítřka nějak zmobilizovat, abychom v tom příštím utkání byli důstojnějším soupeřem."

Bílí Tygři – Mladá Boleslav 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. J. Vlach (Šmíd, Valský), 15. P. Jelínek, 16. Redenbach (Kolmann), 24. Birner (T. Hanousek, Ordoš), 42. Filippi – 54. Šťastný (Pláněk). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva, Gebauer, Lederer. Diváci: 7 500 (vyprodáno).

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, Redenbach, J. Vlach.

BK Mladá Boleslav: J. Růžička (24. Krošelj) – Pláněk(A), Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Hrdinka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Šťastný, Žejdl, Procházka – Látal, P. Musil, R. Zohorna – P. Kousal, Najman, Flynn.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, play off, Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, BK Mladá Boleslav, Miloslav Hořava, Filip Pešán

Liberec má první bod. Boleslavi nedal šanci a nastřílel pět branek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.