Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Tygři skolili Boleslav v prodloužení a jdou do semifinále. Dvěma góly rozhodl Birner

Bylo to obrovské a nervózní drama, nikdo nechtěl udělat chybu. Šťastnějším týmem nakonec byli domácí Bílí Tygři, kteří dali rozhodující gól v prodloužení. V semifinále mohou narazit na Kometu, nebo Olomouc, pokud postoupí.

V první třetině se hrál opatrný hokej, hrálo se o hodně. Liberec ale byl aktivnější a vytvořil si několik nadějných možností, Birner jel sám na bránu, gól ale nepadl. Diváci se tak dočkali až v polovině utkání. Kvapil v přesilovce nahodil puk, Birner tečoval a puk skončil až za zády Krošelje - 1:0.

Liberec pak hosty sevřel, paradoxně ale z ojedinělé šance inkasoval. Látal vypálil z pravého kruhu a jeho ránu lehce tečoval do brány Kolmann.

Páté čtvrtfinále s Mladou Boleslaví.

Středa, 27. března 2019, 20:35

Páté čtvrtfinále s Mladou Boleslaví.
Páté čtvrtfinále s Mladou Boleslaví.

Ve třetí třetině se domácí snažili rozhodnout, měli tlak i šance. Skórovat mohl Kvapil, Lenc trefil tyč, gól se ale dát nepodařilo a šlo se do prodloužení.

V něm dostali Liberečtí šanci zahrát si přesilovku a tu využili. Puk se po několika odrazech dostal k Birnerovi a ten druhým gólem poslal Tygry do semifinále.

Filip Pešán (Liberec) „Věděli jsme, že to bude vyrovnaný zápas. Ta první dvě domácí vítězství v sérii nic neznamenají. Mladá Boleslav byla velmi organizovaným a urputným soupeřem, celá série byla naprosto vyrovnaná. My jsme byli možná v některých pasážích, které ty zápasy rozhodly, šťastnější. Série měla velkou kvalitu a já děkuji soupeři za férový výkon a férovou celou sérii."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav) „Čekali jsme, že to samozřejmě bude těžký zápas, je to play off. To se také potvrdilo, jsme rádi, že to šlo za nerozhodnutého stavu až do prodloužení, což pro nás bylo výborné. Celou sérii bych zhodnotil tak, že jsme 1:4 na zápasy prohráli a asi zaslouženě. Gratuluji Liberci k postupu."

Bílí Tygři - Mladá Boleslav 2:1pp (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Birner (M. Kvapil, Filippi), 65. Birner (Filippi) – 37. Látal (P. Musil). Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Lhotský, Svoboda. Střely na branku: 43:20. Diváci: 7 324.

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Kurka, Kotvan, Pláněk, Hrdinka, Kovačevič, J. Drtina, Klikorka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Šťastný, R. Zohorna, Procházka – Látal, P. Musil, Pacovský – P. Kousal, Najman, Flynn.

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, play off, Mladá Boleslav, semifinále, FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, BK Mladá Boleslav, Miloslav Hořava, Filip Pešán

FOTO: Tygři skolili Boleslav v prodloužení a jdou do semifinále. Dvěma góly rozhodl Birner  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.