Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Tygři přehráli Kometu. Třetí zápas v oslabení rozhodl Vlach

Liberečtí hokejisté dokázali vyhrát na ledě Komety. V třetím semifinále šli rychle do vedení, Kometa ale včasně odpověděla. Rozhodl Jaroslav Vlach, který v oslabení po chybě Erata ujel a prostřelil Čiliaka. Tygři se tak v sérii ujali vedení 2:1.

Tygři nemohli začít lépe. Už po sedmdesáti vteřinách hry se puk dostal k volnému Birnerovi a ten ho uklidil do sítě – 0:1. Tygry branka nakopla a byli jasně lepší, jenže pak přišel faul Redenbacha a domácí po jedenácti vteřinách přesilovku využili ranou Němce – 1:1.

Nadále se hrálo strhující utkání s šancemi na obou stranách, Liberec byl ale přece jen o něco aktivnější. Ocenění přišlo ve 46. minutě. Lakatoš s Vlachem při vlastním oslabení vypíchli puk Eratovi, Vlach ujel a prostřelil Čiliaka – 1:2.

Tygři pak ubránili další oslabení a soustředili se na obranu a rychlé brejky. Šest minut před koncem mohl přidat třetí gól Ordoš, Čiliak ho ale vychytal. O chvíli později zakončoval Birner, Čilika vyrazil k Ordošovi, ten ale minul.

Dvě minuty před koncem odvolala Kometa brankáře a hrála power play. Tygři ale stav ubránili a berou druhé vítězství v sérii.

Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. O. Němec (M. Erat) – 2. Birner (L. Hudáček), 46. J. Vlach (Lakatoš). Rozhodčí: V. Pešina, O. Hejduk – J. Frodl, T. Pešek. Diváci: 7700. Stav série: 1:2

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Orsava, M. Erat, Plášek ml. – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.
Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

Autoři | Foto Kometa Brno/Jiří Grulich

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Kometa Brno, Jaroslav Vlach, HC Kometa Brno, FC Slovan Liberec

VIDEO: Tygři přehráli Kometu. Třetí zápas v oslabení rozhodl Vlach  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.