Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři jsou ve finále! Rozhodující čtvrtý bod v sérii vystřelil Ordoš

Tygři to dokázali, v šestém semifinále vyhráli v Brně, a postoupili do finále. Vítězný gól vstřelil Ordoš, pojistku pak při brněnské hře bez brankáře dal Filippi. Liberec je tak po výhře 3:1 prvním finalistou, na soupeře si ještě počká.

Šestý zápas začal podobně, jako všechny předchozí. Liberec šel brzy do vedení, Vlach při brejku dvou proti jednomu předložil puk Redenbachovi, který překonal Čiliaka – 0:1.

Liberec se dostal do pohody a domácí přehrával, Kometa měla příležitosti jen v přesilovce za Redenbachovo vyhození koutouče mimo hřiště. Přesto ale v závěru udeřila. Ševc za bránou nepřesně rozehrál, puk se dostal k Muellerovi, který ho předložil úplně volnému Zaťovičovi a ten už měl lehkou práci – 1:1.

Jenže i start do druhé třetiny měl lepší Liberec. Hudáček se dostal do brejku, a i když se mu puk zamotal mezi nohy, našel Ordoše a ten se nemýlil – 1:2.

V úvodu třetí třetiny měl dvojitou šanci Holík, který se zjevil před Willem, liberecký brankář ale zasáhl. Liberec si pak těsné vedení hlídal a v 51. minutě ho mohl navýšit Ordoš, který jel sám na Čiliaka, puk ale skončil mezi betony domácího brankáře.

Obrovskou šanci měla Kometa v krátké přesilovce. Před brněnskými hráči už byla prázdná brána, Will ale skokem šanci zlikvidoval.  Kometa v závěru sáhla ke hře bez brankáře, hosté ale po pár sekundách ujeli a do prázdné brány skóroval Filipp., Ten tak dal tečku na postup do finále hokejové extraligy.

Kometa Brno – Bílí Tygři 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Zaťovič (O. Němec) – 3. Redenbach (J. Vlach, Ševc), 22. Ordoš (L. Hudáček), 59. Filippi (Lenc). Rozhodčí: Hejduk, Jeřábek – Hynek, Zíka. Diváci: 7700 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, O. Němec, Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., M. Erat, Orsava – Mallet, Kusko, P. Kratochvíl – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček.

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd, T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Lakatoš.

Autoři | Foto Kometa Brno/Jiří Grulich

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Kometa Brno, finále, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje

Tygři jsou ve finále! Rozhodující čtvrtý bod v sérii vystřelil Ordoš  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.