Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Vyrovnáno! Tygři druhý zápas zvládli a Třinec přehráli 3:1

Finálová série je vyrovnaná. Liberečtí hokejisté vrátili Třinci porážku a vyhráli 3:1. Finálová série se tak stěhuje do Slezska, třetí utkání se hraje na Velikonoční pondělí.

První třetina byla poměrně opatrná. Oba týmy měly po jedné přesilovce, ale bez využití. První gólovku měli domácí až v závěru třetiny, Krenželok přihrával před bránu, kde pálil jeden z Tygrů, puk se pak dostal k Zacharovi, ten ale minul práznou bránu.

Branky začaly padat až ve druhém dějství. Tygři nejprve přežili dvě oslabení, kde už Růžička zvedal ruce nad hlavu, a pak ve vlastní přesilovce udeřili. Kvapil předložil puk Filippimu a ten prostřelil Hrubce - 1:0.

Ani ne o dvě minuty to pro domácí bylo ještě veselejší. Hudáček vystihl špatnou rozehrávku hostí a zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Třinečtí ale ještě do konce třetiny dokázali snížit. Při přesilovce 5 na 3 čaroval Will, na pokus Marcinka ale už byl krátký - 2:1.

Třetí třetina přinesla vypjatou bitvu. Tygři dobře bránili a Třinec se snažili nepouštět do šancí. Naopak větší přílžitosti měli domácí. Zachar ani Lenc ale neproměnili. Gól tak přišel až dvě minuty před koncem - Krenželok s Vlachem se dostali do přečíslení a druhý jmenovaný prostřelil Hrubce - 3:1.

Pak ješt došlo k hromadné bitce, rozhodčí na obou stranách vyloučili po dvou hráčích, poté ještě další dva, výsledek už se ale do konce nezměnil.

Filip Pešán (Liberec) „Byl to zápas, který byl velmi podobný tomu prvnímu. My jsme byli ale lepším týmem oproti včerejšku; byli jsme poctiví a daleko více v emocích než včera. Možná až moc. Hosté nevyužili přesilovky vedle té pět na tři, my jsme si naopak jednou přesilovkou pomohli, což byl možná ten malý rozdíl oproti prvnímu utkání. Mužstvo nebylo potřeba nějakým způsobem nabudit, protože tým sám cítil, že včera nehrál, jak by měl. Dneska ale přišlo do kabiny jiné mužstvo."

Václav Varaďa (Třinec) „Myslím, že po vyrovnané první třetině, kdy se hrálo hodně bojovně, to vzalo za své. Inkasovali jsme první gól při oslabení, sami jsme přitom předtím neproměnili pět na tři. Ale i takový je hokej. Pak se nám naskytlo pár šancí, které zůstaly nevyužité. Měli jsme tam pak smolný odraz puku od rozhodčího při druhém gólu Liberce. Při další přesilovce pět na tři jsme snížili, pak to bylo o té jedné brance, ale ve třetí třetině už to bylo těžké. Domácí hráli velmi dobře střední pásmo a i přes některé šance si myslím, že jejich výkon byl jiný než včera. Těšíme se domů na zápasy tři a čtyři. Věřím, že do nich vstoupíme lépe než dnes."

Bílí Tygři - Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Filippi (M. Kvapil), 29. L. Hudáček (Lenc), 58. J. Vlach (L. Krenželok, Šmíd) – 38. Marcinko (Martin Růžička).  Rozhodčí: Šír, Pražák – Lhotský, Ondráček. Diváci: 7 500 (vyprodáno)

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Stříteský, Ševc, Doherty – Lenc, L. Hudáček (C), Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar (A), P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, J. Vlach.

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Husák – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Werek – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.

Tygři to dnes Ocelářům nandali a je vyrovnáno

Pátek, 19. dubna 2019, 20:22

Tygři to dnes Ocelářům nandali a je vyrovnáno
Tygři to dnes Ocelářům nandali a je vyrovnáno

Autoři | Foto Petr Zbranek

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, finále, Třinec, HC Oceláři Třinec, Velikonoční pondělí, Slezsko, Martin Růžička, Václav Varaďa, Filip Pešán

FOTO: Vyrovnáno! Tygři druhý zápas zvládli a Třinec přehráli 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.