Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bílí Tygři třetí finále nezvládli, do vedení v sérii jde Třinec

Do vedení ve finálové sérii extraligy se dostal Třinec. Ve třetím utkání šel sice Liberec do vedení a pak měl obrovskou šanci Vlach, domácí ale v závěru druhé třetiny stav otočili a ve třetí třetině dvěma góly rozhodli. Domácí tak ve finále vedou 2:1 na zápasy.

Hosté třetí finále nezačali úplně dobře, ještě v první minutě byl vyloučen Hudáček a domácí se dostali do pohody. Liberec se do útoku dostal až po osmi minutách hry, kdy Ševc trefil tyčku, jinak se ale spíš bránil.

Jenže v čase 9:08 šli hosté do vedení. Kvapil vystihl rozehrávku Třince, šel sám na bránu a puk dostal za Hrubce - 0:1. Liberečtí byli najednou všude a měli i další příležitosti, do kabin se ale šlo za jenobrankového rozdílu.

V polovině zápasu měl gól na hokejce Vlach, odkrytou bránu ale netrefil. A tak se prosadili domácí. Po sólu přes celé hřiště vyrovnal Ciencala a v samém závěru třetiny v přesilovce poslal domácí do vedení Růžička.

Třetí třetinu rozehráli domácí výborně. Adamský po minutě a půl ujel a prostřelil Willa - 3:1. Třinečtí pak několik minut Liberec jasně přehrávali, své další šance ale neproměnili. Když už se Liberec mohl nadechnout k náporu, zbytečně byl vyloučen Filippi a další dvě minuty se musel bránit.

A Tygrům se nadařilo ani dále, Třinec měl stále více ze hry a dvě minuty před koncem navíc rychle potrestal hru Liberce bez brankáře.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 36. Cienciala (Galvinš, Hrubec), 39. Martin Růžička (P. Vrána, Marcinko), 42. Adamský (Svačina), 58. Polanský (Svačina) – 10. M. Kvapil. Rozhodčí: Hodek, Kika – Ondráček, Hynek. Diváci: 5 400 (vyprodáno)

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Chmielewski, P. Vrána (A), Martin Růžička – Werek (A), Marcinko, Hrňa(C) – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, O. Kovařčík, M. Kovařčík – Cienciala.
Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Stříteský, Doherty – Birner, L. Hudáček, Lenc – M. Kvapil, Filippi, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Ordoš.

Autoři | Foto Oceláři Třinec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, finále, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Martin Růžička

Bílí Tygři třetí finále nezvládli, do vedení v sérii jde Třinec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.