Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finálová bitva pokračuje v Liberci, začíná se opět od nuly

Finálová bitva play off hokejové extraligy mezi Libercem a Třincem pokračuje pod Ještědem za stavu 2:2 na zápasy. Boj o Masarykův pohár tak začíná prakticky od nuly, nejlepší dva týmy základní části mají před sebou maximálně tři utkání, ve kterých budou usilovat o dvě výhry.

„Věřím, že nám může pomoct koncovka čtvrtého utkání," řekl trenér Bílých Tygrů Filip Pešán a poukázal na fakt, že jeho tým v úterý zvládl dramatický závěr zatím posledního vzájemného zápasu a vyhrál v prodloužení. „Třinec celou sérii dokazuje, že je velmi kvalitní soupeř. Zápasy jsou hodně vyrovnané, bude to opět velká bitva," doplnil.

Žádné překvapení

Vyrovnané souboje předpokládá i útočník Michal Birner. „Týmy se nemají čím překvapit. Zase bude rozhodovat, kdo bude mít více vyloučených, jak komu půjdou přesilovky a ke komu se budou puky víc odrážet. Je to klasické finále, padesát na padesát," pousmál se Birner.

Pokud chtějí Severočeši získat druhý titul, musejí se vyvarovat špatných výkonů z lichých zápasů, kdy je Třinec jednoznačně přehrál. „Bude to pořád stejné. Je jedno, jestli je to první nebo sedmý zápas. Hrají proti sobě první a druhý tým základní části a není prostor pro vypuštění jediného centimetru ledu. Až jeden z nás vyhraje, tak bude konec a jeden z nás si může celé léto vyčítat, že se stalo tohle nebo tohle," řekl brankář Roman Will.

Oceláři jeli vlakem

Třinečtí se do Liberce přesunuli ve čtvrtek a stejně jako před začátkem finále využili na cestu do Prahy vlak. „Rozebrali jsme si poslední utkání. Víme, co jsme udělali špatně, a pokusíme se připravit tak, abychom další zápas zvládli líp. Celá série je prozatím hodně vyrovnaná a bude to pokračovat v obdobném duchu jako dosud. Očekávám další urputný boj a věřím, že třetí bod získáme my," řekl trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Slezané si uvědomují, že mají před sebou těžký úkol, chtějí však v Liberci navázat na výhru z prvního duelu série a vybojovat si mečbol. „V Liberci je to vždycky těžké, ale teď je to úplně jedno, každý zápas je těžký. Jsou to poslední zápasy sezony, chceme si to užít a urvat to," uvedl útočník David Cienciala.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec

Začátek: 17:00, stav série: 2:2.
Výsledky zápasů v sérii: 1:2, 3:1, 1:4, 2:1 v prodl.
Nejproduktivnější hráči v sérii: Marek Kvapil 4 zápasy/3 body (1 branka + 2 asistence) - Tomáš Marcinko, Martin Růžička, Petr Vrána všichni 4/3 (1+2).
Nejproduktivnější hráči v play off: Michal Birner 15/12 (6+6) - Martin Růžička 15/16 (7+9).
Statistiky brankářů v sérii: Roman Will průměr 1,66 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 94,35 procenta - Šimon Hrubec 1,65 a 92,86.
Statistiky brankářů v play off: Roman Will 1,79 a 93,25 - Šimon Hrubec 1,97, 92,50 a jednou udržel čisté konto.

Zajímavosti

  • Liberec vyhrál čtyři z posledních šesti vzájemných zápasů.
  • Bílí Tygři doma prohráli dvě z minulých čtyř utkání.
  • Oceláři v letošním play off vyhráli venku pět ze sedmi duelů.
  • Útočníkovi Martinu Růžičkovi z Třince chybějí dvě branky k tomu, aby vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport s 250 góly v domácí nejvyšší soutěži a české reprezentaci.
  • Liberec je s úspěšností v přesilových hrách 19,61 procenta třetím nejlepším týmem play off, Třinci patří páté místo (18,46). Ve finále už ale Oceláři využili čtyři přesilové hry a Bílí Tygři jen jednu.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, finále, Liberec, Třinec, FC Slovan Liberec, HC Oceláři Třinec, Extraliga ledního hokeje, Bílí Tygři Liberec, Pohár T. G. Masaryka, Ještěd, Michal Birner, Martin Růžička, Roman Will

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finálová bitva pokračuje v Liberci, začíná se opět od nuly  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.