Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mečbol má Třinec. Ve druhém prodloužení rozhodl Kovařčík

Až do druhého prodloužení se dostalo páté finále mezi Libercem a Třincem. A vítězně ho nakonec zvládli hosté, když v 87. minutě doklepl za Willova záda Ondřej Kovařčík. Třinec tak může v dalším zápase získat mistrovský titul, Tygři budou chtít vrátit sérii na sedmý zápas domů.

Domácí začali nejlépe, jak mohli. Ševc získal za vlastní bránou puk, poslal ho rozjetému Lencovi a ten tváří v tvář Hrubcovi uspěl. Tygři pak hráli ve větší pohodě a měli i více ze hry, žádné větší šance už ale ani na jedné straně nebyly.

Druhá třetina začala úplně opačně. Byl to Třinec, který dokázal rychle vyrovnat a i v tomto případě to bylo po rychlém brejku. Dravecký poslal puk před bránu Hrňovi a ten ho usměrnil do brány – 1:1.

Třinec pak tlačil, Liberečtí ale odolali a nakonec měl velkou šanci Hudáček, Hrubce ale nepřekonal. Poté se několik minut řešili technické problémy a nehrálo se. Třinečtí ale měli více ze hry i po vynucené pauze, Will ale svůj tým podržel. V posledních minutách druhé třetiny se ale Liberečtí dostávali zpět do hry a navíc dostali přesilovku za špatné střídání Třince.

A Liberec přesilovku ryhle využil. Birner dostal puk na brankovou čáru, udělal tři rychlé kroky a bekhendem přehodil Hrubce – 2:1.

Na začátku třetí třetiny hrál Třinec půl minuty 5 na 3, domácí se ale ubránili a zvládli v oslabení o jednoho muže. Poté celá hala vybuchla nadšením, protože Vlach zvýšil na 3:1, jenže hra už byla přerušena, Šmíd před tím sekl Wereka a Tygři místo dvoubrankového vedení šli opět do oslabení. To ale dlouho netrvalo, když fauloval Hrňa.

Liberec pak hájil těsný náskok, vyrovnat mohl Dravecký, v dobré pozici ale nezpracoval puk. To se povedlo až Werekovi sedm minut před koncem. Puk se odrazil k Růžičkovi, který ho rychle poslal kanadskému útočníkovi a ten už jen musel trefit prázdnou bránu – 2:2.

Poté už se žádná rána neujala a podruhé v řadě se šlo do prodloužení. Dvacet nastavených minut rozhodnuní nepřineslo, i když více ze hry měli domácí.

Bílí Tygři – Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Lenc (Ševc, Havlín), 38. Birner– 23. Hrňa (Dravecký), 53. Werek (Martin Růžička), 87. O. Kovařčík (M. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Kika – Lhotský, Hynek. Diváci: 7 500 (vyprodáno)

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Lenc, Filippi, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, J. Vlach.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký – Svačina, Cienciala, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Werek.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, finále, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Ondřej Kovařčík, Martin Růžička

Mečbol má Třinec. Ve druhém prodloužení rozhodl Kovařčík  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.