Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sen se rozplynul. Šesté finále ovládl Třinec a slaví mistrovský titul

Liberečtí hokejisté na mistrovský titul nedosáhli. V šestém finále to sice dlouho vypadalo na další prodloužení, jenže čtyři minuty před koncem rozhodl Roth a přisoudil ligové vítězství domácímu Třinci, když navíc minutu před koncem pečetil Werek. Bílí Tygři tak berou stříbrné medaile.

Třinec měl sice v úvodu více ze hry, do vedení ale šli hosté. Derner hledal prudkým nahozením před bránou Valského, puk si ale v čase 10:01 do brány srazil Vrána - 0:1. Vedení ale Liberci dlouho nevydrželo. Smolař Vrána se proměnil v hrdinu a ve 13. minutě poslal do sítě nahození Rotha - 1:1.

Další branky padaly ve druhé třetině a role se tentokrát obrátily. V polovině utkání prostřelil Willa Ciencala, ale Redenbach jen o chvíli později tečoval nahození Lakatoše a bylo opět vyrovnáno.

Ve třetí třetině měl nejprve velkou šanci Vlach a na druhé straně Adamský, skóre ale zůstalo stejné. To se změnilo až čtyři minuty před koncem. Willovi zaclonil výhled Hudáček a Roth poslal puk až do sítě - 3:2.

Liberečtí pak toužili vyrovnat, odvolali i Willa, tlak ale nevyužili, naopak v čase 58:44 dorazil do prázdné branky kotouč Werek a bylo to 4:2. Mistrovský titul tak podruhé v historii bere domácí Třinec.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. P. Vrána (Roth, Werek), 31. Cienciala (Hrňa), 57. Roth (Martin Růžička, P. Vrána), 59. Werek – 11. Derner (L. Hudáček), 32. Redenbach (Lakatoš, Kolmann). Rozhodčí: Hodek, Pešina – Lhotský, Svoboda. Diváci: 5400. Konečný stav série: 4:2

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Werek, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Cienciala.
Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, Filippi, Lenc – Ordoš, L. Hudáček, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Lakatoš.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, finále, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Martin Růžička

Sen se rozplynul. Šesté finále ovládl Třinec a slaví mistrovský titul  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.