Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bez překvapení. Tygry v příští sezóně z lavičky povede dosavadní asistent Patrik Augusta

Liberečtí hokejisté už mají nového trenéra. Bílé Tygry povede dosavadní asistent Patri Augusta. Toto řešení se očekávalo, Filip Pešán o Augustovi jako svém nástupci mluvil vlastně od začátku jejich spolupráce v Liberci. Novým asistentem bude Jiří Kudrna, který v právě skončené sezóně vedl Benátky.

„Chtěl bych nové trenérské dvojici popřát hodně štěstí a klidu na práci v nadcházející sezoně. Jsem moc rád, že jsme se s Patrikem i Jirkou domluvili na spolupráci na další rok. Patrik je výborný člověk a také trenér, který už má za sebou zkušenost s rolí hlavního kouče, takže to pro něj není nic nového,” okomentoval změnu odcházející trenér Filip Pešán, který ale nadále bude působit jako sportovní ředitel.

„Logickým krokem v trenérské hierarchii naší organizace je posun Jiřího Kudrny z pozice hlavního trenéra Benátek na post asistenta trenéra u A týmu Bílých Tygrů. Jirka v posledních letech odváděl velký kus práce v našich mládežnických kategoriích a v Benátkách nad Jizerou. Jeho nasazení a entuziasmus jistě ocení i Patrik Augusta,” dodal.

Augusta jako trenér působil jako asistent v Dukle Jihlava, vedl mládežnické kategorie Dukly a zároveň se chopil role asistenta u reprezentačních výběrů, přičemž se dvakrát podíval na mistrovství světa U18. V předminulé sezóně poprvé vedl tým dospělých, když se postavil na lavičku týmu BK Mladá Boleslav. V listopadu byl však odvolán. Před sezónou 2018/2019 se Patrik Augusta rozhodnul kývnout na nabídku Filipa Pešána a stal se jeho asistentem na lavičce Bílých Tygrů.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, tenér, Patrik Augusta, Filip Pešán, trenér, Jiří Kafka, Benátky, HC Dukla Jihlava, HC Benátky nad Jizerou, Mistrovství světa v ledním hokeji, BK Mladá Boleslav

Bez překvapení. Tygry v příští sezóně z lavičky povede dosavadní asistent Patrik Augusta  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.