Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Není jednoduché zaujmout Filipovu roli, říká před blížícím se startem extraligy trenér Tygrů Patrik Augusta

Hokejisté Liberce půjdou do nové extraligové sezony v roli obhájce stříbra. Přes několik velkých změn, z nichž tou nejzásadnější je přesun Patrika Augusty z postu asistenta do role hlavního kouče místo Filipa Pešána, budou opět patřit k hlavním favoritům. Konkrétní cíl ale Bílí Tygři nemají.

„V téhle soutěži chce titul určitě každé mužstvo. Za favorita považuji obhájce Třinec. Myslím, že silná po tom posílení bude Sparta. Je tam samozřejmě Hradec Králové či Plzeň. Myslím, že tam bude na velmi dobré úrovni šest až osm týmů," řekl Augusta.

Chceme vyhrát kažý zápas

„Jdeme do ligy s cílem mít úspěšnou sezonu. Chceme to brát zápas po zápasu a stejně jako každý rok budeme chtít každý ten zápas, k němuž nastoupíme, vyhrát," dodal Augusta, jehož nejbližšími spolupracovníky jsou asistent Jiří Kudrna a trenér brankářů Martin Láska. Budoucí reprezentační kouč Pešán zůstal v klubu jako sportovní ředitel a metodik mládeže.

Pod Ještědem si za Pešánovy vlády na střídačce zvykli na úspěchy. V předchozích čtyřech sezonách nechybělo mužstvo ve čtvrtfinále, v roce 2016 vyhrálo titul a dvakrát zůstalo po finálové porážce jen těsně pod vrcholem. Syn někdejšího vynikajícího útočníka i úspěšného trenéra Augusta si je vysokých očekávání dobře vědom.

„Je to teď samozřejmě něco jiného. Není jednoduché zaujmout Filipovu roli, ale každý den pracuju naplno, což je vše, co mohu ovlivnit. Jsem v týmu, který je zvyklý na výsledky a na úspěchy, takže určitý tlak tam bude, ale já jsem na něj připravený. Věřím, že budeme jako mužstvo úspěšní a navážeme na úspěchy, co tady byly s Filipem na střídačce," prohlásil devětačtyřicetiletý Augusta.

S Pešánem je stále v úzkém kontaktu. „Po stránce sportovní a týmové mám poslední slovo já, což měl předtím Filip. Ale jinak když se bavíme o systémech hry a individuálních dovednostech, tak ty debaty pokračují na stejné úrovni," přiblížil Augusta.

Hlavní trenér už v Boleslavi

Mít hlavní zodpovědnost jako hlavní kouč si v extralize vyzkoušel již před dvěma lety v Mladé Boleslavi. Přestože byl tehdy po dvou měsících odvolán, byla to pro něho cenná zkušenost. „Je to těžké srovnávat. V Mladé Boleslavi jsem na té pozici začínal, tady už jsem tu zkušenost měl a navíc jsem měl možnost trénovat tady rok s Filipem, takže jsem mohl dobře poznat hráče. V tom je ta pozice pro mě lepší," řekl Augusta.

Vylaďovat tým před extraligou může i díky dvěma ostrým zápasům, které již Liberec odehrál v Lize mistrů. „Určitě z nich máme dobré poznatky, co je potřeba ještě za ty necelé dva týdny dohnat. Je patrné i na hráčích, že se dostávají do toho správného módu, jak se extraliga blíží," uvedl.


Z týmu odešli gólman Roman Will, obránce Martin Ševc či útočník Marek Kvapil. Willa má nahradit Justin Peters, velkým plusem je i návrat střelce Michala Bulíře. „Sezona je dlouhá, takže nelze říkat, zda je tým uzavřený, nebo ne. V tuhle chvíli je to ale tak, že věřím hráčům, které tu mám. A věřím, že to jsou hráči, kteří nás budou dělat úspěšnými," řekl Augusta.

Extraligovou premiéru v roli hlavního kouče Liberce prožije v sobotu 14. září na ledě Hradce Králové, den nato Bílí Tygři přivítají Spartu.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, sezona, Patrik Augusta, Filip Pešán, Bílí Tygři Liberec, trenér, BK Mladá Boleslav, HC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové, Roman Will, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Není jednoduché zaujmout Filipovu roli, říká před blížícím se startem extraligy trenér Tygrů Patrik Augusta  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.