Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Tygrům se dnes nedařilo. Utrpěli třetí porážku

Ani dnes asi nejsou Tygři s výsledkem zápasu spokojení. Zápas s Luleou skončil 4:5. Přestože třetí třetina byla napínavá a domácí měli ještě šanci na výhru, v prodloužení si rozhodující gól nepřipsali.

Hokejisté Liberce prohráli v Lize mistrů doma s Luleou 4:5 v prodloužení a ve čtvrtém zápase v základní skupině C si připsali třetí nezdar. Bílým Tygrům k úspěchu nepomohly ani tři branky v přesilových hrách, dvě z nich dal Lukáš Krenželok. Utkání rozhodl v 65. minutě Filip Hallander.

„Byl to velice těžký zápas s kvalitním soupeřem. Hrálo se nahoru dolů, každý tým byl chvíli ve vedení. Musíme se zlepšit v obranné činnosti, dostat doma pět gólů není úplně dobré. Škoda že jsme utkání nedovedli do vítězného konce, chtěli jsme jim vrátit porážku z minulého souboje. Nicméně neskládáme zbraně, tabulka je poměrně vyrovnaná a budeme chtít vyhrát další zápas,“ řekl Lukáš Krenželok.

Skóre otevřel již ve 4. minutě hostující Ilomäki, který za Peterse dorazil Engsundovo nahození. O vyrovnání se postaral v polovině první třetiny Hudáček, pro kterého to byla již pátá branka v soutěži. Do vedení pak Liberec poslal v početní výhodě výstavní ranou Krenželok. Také hosté ze Švédska ale využili přesilovku, od modré čáry propálil Peterse Peter Emanuelsson a vyrovnal na 2:2.

V úvodu druhé části překlopil vedení na stranu hostů Einar Emanuelsson. Bílí Tygři vyrovnali v polovině utkání, krásnou kombinaci zakončil střelou do odkryté branky Filippi. Na další Krenželokův gól v přesilovce rychle odpověděl Lundkvist a znovu srovnal. „Přesilovky nám dnes vyšly parádně. Snažíme se na nich pracovat každý den a snad to takhle půjde i nadále,“ přál si Krenželok.

Třetí dějství i přes řadu zajímavých šancí na obou stranách gól nepřineslo a utkání muselo rozhodnout prodloužení. Šestnáct vteřin před jeho skončením rozhodl o výhře hostů po rychlém přečíslení Hallander.

„Bylo to kvalitní utkání se spoustou gólů, fanouškům se musel zápas líbit. Myslím si, že soupeř byl v prodloužení o ten jeden gól šťastnější. Soupeř dokázal trestat každou naši chybu, Přesto byl v naší hře vidět velký posun oproti prvním dvěma zápasům (v Lize mistrů),“ řekl trenér Patrik Augusta.

Autoři | Foto Petr Zbranek

Štítky hokej, Tygři, Liberec, Bílí Tygři Liberec, Lukáš Krenželok, Liga mistrů UEFA, Filip Hållander, HC Škoda Plzeň, Patrik Augusta, Einar Emanuelsson, Švédsko

FOTO: Tygrům se dnes nedařilo. Utrpěli třetí porážku  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.