Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

To byl obrat. Tygři ztráceli se Spartou o čtyři góly, nakonec vyhráli v prodloužení

V první třetině inkasovali šestku, před závěrečnou dvacetiminutovkou prohrávali 4:7. Jenže liberečtí hokejisté se nezvdali a slaví velkolepý obrat, když stihli vyrovnat a v prodloužení rozhodnout. Tygři tak slaví vítězství nad Spartou 8:7 po prodloužení.

Liberec šel rychle do vedení, po 67 vteřinách hry překonal Machovského Filippi. Sparta ale okamžitě odpověděla, o vyrovnání se postaral důrazný Kudrna. Ve 4. minutě hosté otočili skóre, Peterse propálil od modré čáry obránce Košťálek. Za dalších 32 vteřin už Pražané vedli o dva góly, dorážkou Pechovy střely se prosadil Forman. Zároveň tak vyhnal kanadského gólmana ve službách Liberce na střídačku a do akce šel náhradník Schwarz.

Ani on však neudržel čisté konto dlouho, krásnou přesilovkovou kombinaci zakončil střelou do odkryté branky Řepík. Liberečtí však dokázali odpovědět rovněž v početní výhodě, podruhé v utkání se radoval Filippi. Sparta ale opět bleskurychle zareagovala. Po rychlém kontru se dorážkou vlastní střely prosadil Ďaloga a vrátil hostům tříbrankové vedení, které následně ještě navýšil Říčka.

Blízko sedmému gólu Sparty byl Pech, Šmíd ale na brankové čáře pohotově odpálil poskakující kotouč. Poté se do dobré střelecké pozice dostal Říčka, Schwarze zachránila pravá tyč. Liberec se do tlaku dostal v přesilové hře, z gólu se ale radoval až těsně po jejím skončení. Za záda Machovského dotlačil kotouč důrazný Lenc. Po další chybě liberecké defenzivy ale vrátil Pražanům pohodlný čtyřgólový náskok Kudrna. Liberec ale nesložil zbraně a Šír premiérovou brankou v extralize snížil

V úvodu třetího dějství putoval na trestnou lavici hostující Sukeľ a Liberec nabídnutou šanci využil. Po Birnerově pasu snížil na rozdíl dvou branek Bulíř. A pro Severočechy bylo ještě veseleji. Ve 45. minutě je dostal na dostřel jediného gólu důrazný Birner.

Sparťanský kouč Krupp sáhnul k oddechovému času a místo Machovského putoval do branky Sedláček. Klid mohl Spartě znovu dodat Řepík, Schwarz se ale blýsknul parádním zákrokem. Sedm minut před koncem třetí části se tak Liberec dočkal vyrovnání. Bulíř vystihnul Poláškovu chybnou rozehrávku a našel Birnera, který se nemýlil.

V samém závěru normální hrací doby mohl dokonat obrat v přesilovce Hudáček, mířil ale těsně mimo. O osudu utkání tak muselo rozhodnout prodloužení. Tygři pokračovali v početní výhodě, Sparta se ale dokázala ubránit. V čase 63:01 ale nakonec vystřelil domácím bonusový bod Birner.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 8:7 v prodl. (2:6, 2:1, 3:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Filippi (Marosz), 11. Filippi (Šmíd), 34. Lenc (Marosz), 37. Šír (Kolmann, P. Jelínek), 42. Bulíř (Birner, Šmíd), 45. Birner, 53. Birner (Bulíř), 64. Birner (L. Hudáček) - 2. A. Kudrna (T. Pavelka, Ďaloga), 4. Košťálek, 4. Forman (Pech, A. Kudrna), 7. Řepík (V. Růžička, Košťálek), 12. Ďaloga (V. Růžička, T. Pavelka), 20. Říčka (Pech), 36. A. Kudrna (Pech, Forman). Rozhodčí: Pešina, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6, navíc Graborenko (Liberec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7092.

Liberec: Peters (4. Schwarz) - Šmíd, Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Kolmann - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Šír. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.

Sparta: Machovský (45. J. Sedláček) - Polášek, Košťálek, Blain, Kalina, T. Pavelka, Ďaloga - Dvořáček, Smejkal, Dočekal - Forman, Pech, A. Kudrna - Říčka, Sukeľ, K. Klíma - Řepík, V. Růžička, Rousek. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, sparta, extraliga, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Vlastimil Růžička, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec

To byl obrat. Tygři ztráceli se Spartou o čtyři góly, nakonec vyhráli v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.