Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přestřelka v Litvínově pro Tygry. Liberečtí hokejisté nadále vedou extraligu

Také páté extraligové kolo dopadlo pro Bílé Tygry vítězně. Tři body vezou z Litvínova. První třetina sice nenabídla žádný gól, pak to ale začalo padat. Liberečtí drželi neustále náskok, skóre se nakonec zastavilo na skóre 4:5. Tygři už jsou tak jediným neporaženým týmem soutěže.

První třetina byla spíše oťukávací, velké věci pak přišli ve třetině druhé. Skóre zápasu otevřeli Tygři, když Jaroslav Vlach přihrál z rohu na levý kruh Michalu Bulířovi a ten nikým neatakovaný překonal Jaroslava Januse ranou z voleje. Neuběhly ani dvě minuty a už to bylo o dvě branky! Rostislav Marosz poslal puk do skrumáže před bránou, kde se nejlépe zorientoval Radan Lenc, jenž dotlačil kotouč za brankovou čáru.

Netrvalo dlouho a o slovo se přihlásili i černožlutí. Richard Jarůšek se z rohu proháčkoval až do prostoru mezi kruhy a vypálil. Jeho pokus sice Justin Peters pokryl, jenže střelu vyrazil přímo na hůl Davida Šticha, který byl se svou dorážkou úspěšný. Po uplynutí poloviny utkání šelmy své vedení opět navýšily. Radan Lenc totiž svým krásným křížným pasem od levého mantinelu našel na pravém kruhu napřahujícího Tomáše Filippiho a ten prostřelil marně se přesouvajícího Jaroslava Januse.

Ani tentokrát však Litvínovští nečekali s odpovědí dlouho. Bývalý hráč Bílých Tygrů, Adam Jánošík, vybídl střílenou přihrávkou k zakončení Ondřeje Jurčíka, který nasměroval touš za Petersova záda. Vzápětí putovali trestnou lavici dva hráči Vervy a naše mužstvo dostalo k dispozici dvojnásobnou přesilovku, gól ale málem vsítili domácí! Justin Peters ovšem oba nebezpečné protiútoky soupeře zlikvidoval. Hned na to se Tygři dostali opět do útočného pásma, kde sraženou dělovku Tomáše Filippiho dorazil do sítě Michal Bulíř.

Přestřelka pokračoval i v závěrečném dějství. Lépe začali tentokrát černožlutí, když si Jakub Petružálek vybruslil do mezikruží, naznačil střelu a poté přihrál lépe postavenému Viktoru Hüblovi, jemuž stačilo zakončit do odkryté klece. O chvíli později ale v obranné třetině zaváhal Lukáš Doudera a kotouč se dostal k Lukáši Krenželokovi, který parádní ranou vymetl horní roh litvínovské svatyně.

Ani to ale nebylo pro tento duel vše, neboť na jeho trefu zareagoval Lukáš Válek. Poté mohlo být dokonce vyrovnáno, svěřence trenéra Patrika Augusty ovšem spasil Justin Peters, který svým betonem vyrazil tvrdý projektil Františka Gerháta z pravého křídla. V závěru to ještě Verva zkoušela se šesti hráči v poli, jenže tým z města pod Ještědem vyrovnávací trefu nepřipustil.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 4:5 (0:0, 2:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 27. Štich (Jarůšek), 37. Jurčík (Jánošík, Kubát), 43. V. Hübl (J. Petružálek), 51. Válek (Kubát, J. Petružálek) - 24. Bulíř (J. Vlach, L. Hudáček), 26. Lenc (Filippi), 33. Filippi (Lenc, Marosz), 39. Bulíř (Filippi, Šmíd), 45. P. Jelínek, 48. L. Krenželok. Rozhodčí: Pešina, Micka - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4538.

Autoři | Foto Bílí tygři

Štítky Bílí Tygři, hokej, Litvínov, extraliga, HC Verva Litvínov, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Filippi, Radan Lenc, Justin Peters, Jakub Petružálek, Michal Bulíř, Jaroslav Janus, Jaroslav Vlach, Rostislav Marosz

Přestřelka v Litvínově pro Tygry. Liberečtí hokejisté nadále vedou extraligu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.