Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Je paradox, že vedeme ligu, když tolik inkasujeme, říká střelec Bulíř

Liberecký útočník Michal Bulíř se podílel gólem na výhře svého týmu 6:4 nad Zlínem. Bílí Tygři tak uhájili svou neporazitelnost a nadále vedou extraligovou tabulku. Severočeši v zápase znovu potvrdili ofenzivní sílu, která je v úvodu soutěže provází. V šesti dosud odehraných zápasech nastříleli soupeřům už 34 branek a mají průměr téměř šesti vstřelených gólů na zápas. Bulíř se ale pozastavil především nad tím, jak často Severočeši také inkasují.

„Dáváme hodně gólů, padá nám to tam. Jdeme si za tím, tlačíme se hodně do zakončení a vytváříme si hodně příležitostí. To je super. Na druhou stranu hodně branek také inkasujeme, v průměru asi čtyři góly na zápas. To je paradox, že jsme vůbec na prvním místě. Ty góly sice zatím dáváme, soutěž má ale 52 kol a nepůjde to takhle v každém utkání," uvedl v rozhovoru s novináři Bulíř.

Obrana je práce celé pětky

Tuší, že už brzy také může přijít zápas, kdy se útok Liberce prosadí výrazně méně. „Dáme jen jeden dva góly a najednou prohrajeme. Tohle nechceme připustit, musíme tak neustále pracovat na defenzivní činnosti. Není to ale jen o obraně a brankářích, je to práce všech pěti hráčů na ledě. Každý se musí zapojit do obranné hry a snažit se o to, abychom tolik branek nedostávali," nabádal liberecký odchovanec, který si v minulé sezoně vyzkoušel v dresu Magnitogorsku Kontinentální ligu.

Liberec byl v dnešním utkání velkým favoritem. Zatímco Severočeši se ještě nemuseli sklonit před žádným ze soupeřů, Zlín na své první body v sezoně stále čeká. „Takové zápasy však nejsou jednoduché. Hrál první s posledním, Zlín má na kontě nula bodů. V hlavě si řeknete, že je přejedete 10:0, ale tak to není. Dobře jsme do zápasu vstoupili a vypracovali si rychle vedení 3:0. Hraje se ale celých šedesát minut a stát se může spousta věcí," konstatoval Bulíř, který zaznamenal pátý gól v ročníku.


„Je hlavně důležité, že bereme tři body. Zápas jsme ale mohli mít pod kontrolou daleko víc. Dělali jsme zbytečné chyby, byla tam z naší strany trochu lehkovážnost. V útoku jsme hráli až moc na krásu, některé situace jsme zbytečně přehrávali. Musíme se toho vyvarovat. V dalších zápasech musíme předvést ještě lepší výkon," řekl centr první liberecké formace.

Bílí Tygři zůstali i po šestém kole posledním neporaženým týmem soutěže. Na čele tabulky pak mají tříbodový náskok hned na čtveřici pronásledovatelů, která se srovnala shodně na 13 bodech.

Nespokojenost s detaily

„S umístěním můžeme být spokojení. Vedeme tabulku, takže kdo by nebyl spokojený... Nejsme však úplně spokojeni s detaily, které nás trápí a v zápasech zbytečně sráží dolů. Stále si to ukazujeme na videu a bavíme se o tom v kabině. Víme, kde nás tlačí bota a kde nám to zatím drhne. Neustále pracujeme na odstranění těchto nedostatků. Věřím, že se to bude postupně zlepšovat a projeví se to také v zápasech," přál si Bulíř.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 6. kolo, Liberec, Zlín, Bulíř, Michal Bulíř, Bílí Tygři Liberec, FC Fastav Zlín, soutěž, Metallurg Magnitogorsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je paradox, že vedeme ligu, když tolik inkasujeme, říká střelec Bulíř  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.