Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři poprvé v sezóně prohráli. Dva góly Kladna vstřelil Jaromír Jágr

Hokejisté Kladna zdolali v dohrávce 7. kola extraligy dosud neporažený Liberec 5:3 a dvěma góly včetně vítězného to zařídil sedmačtyřicetiletý majitel Rytířů Jaromír Jágr. Rozhodl v čase 58:39 dorážkou do odkryté branky, dvakrát za vítěze skóroval také obránce Brady Austin.

Tygři dlouho vedli, Kladno ale předvedlo drtivý závěr. V 52. minutě po kombinaci se Zikmundem nepřekonal libereckého gólmana Jágr a po jeho další práci před brankovištěm byl faulován před odkrytou brankou Zikmund. V následné přesilové hře už vyrovnal ranou od modré čáry Austin. A hned vzápětí mohl otočit stav Bláha, ale Peters zasáhl betonem.

Kladno se radovalo v 58. minutě, kdy se při signalizované výhodě trefil znovu od modré čáry Austin. Za 29 sekund sice vyrovnal při power play Birner, ale za dalších 27 vteřin strhl vedení zpět na stranu domácích Jágr. Kladenskou výhru ještě pojistil do prázdné branky Valský.

David Čermák (Kladno) „Myslím si, že jsme byli první dvě třetiny lepší, ale bohužel jsme tam shořeli na naší koncovce. Šancí jsme tam měli dost, ale ty jsme neproměňovali. Liberec tam z minima vytěžil dva góly a po dvou třetinách vedl. Byli jsme rádi, že se nám to povedlo otočit, ale pak jsme bohužel dostali na 3:3. Naštěstí jsme ještě znovu dokázali dát gól a vyhrát. Naše první dva zápasy v sezoně nebyly podařené, ale už od toho třetího v Karlových Varech, i když jsme tam prohráli 3:7, tak se hra začala lepšit. Myslím, že dnes jsme podali nejlepší výkon."  

Patrik Augusta (Liberec) „Gratuluji soupeři k výbornému výkonu. My jsme od prvního střídání byli horší a nepodali jsme takový výkon, jaký jsme si představovali. Soupeř hrál výborně. Je bruslivý a tady na malém hřišti nám dělal spoustu problémů při forčekingu. My jsme nezvládali hru v obranném pásmu, dostávali jsme se pod tlak. Díky brankáři (Justinu Petersovi) jsme po dvou třetinách drželi slušný výsledek. Paradoxně ve třetí třetině, kdy jsme hru trošku učesali, tak potom rozhodlo jedno oslabení. Kladno mě nepřekvapilo, viděli jsme jeho zápasy a věděli jsme, jak houževnatý a dobře bruslící tým proti nám bude stát." 

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:2, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 14. Jágr (Stach), 54. Austin (T. Kaut, Zikmund), 58. Austin (T. Kaut), 59. Jágr (Austin), 60. Valský (Zikmund) - 5. Kotvan (Marosz), 17. Marosz (Filippi, Hanousek), 59. Birner. Rozhodčí: R. Svoboda, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4416.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Barinka, Smetana - Jágr, Stach, Zikmund - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Valský, T. Kaut, O'Donnell - Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Liberec: Peters - Graborenko, Šmíd, Kotvan, Knot, Hanousek, Derner, Havlín - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Vlach, A. Musil, Šír. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Bílí Tygři, hokej, kladno, jágr, SK Kladno, Jaromír Jágr, FC Slovan Liberec, Austin, Brady Austin, Justin Peters, David Čermák, Patrik Augusta, Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary

Tygři poprvé v sezóně prohráli. Dva góly Kladna vstřelil Jaromír Jágr  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.