Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři se vrátili na vítěznou vlnu. Olomouc porazili a brankář Schwarz vychytal nulu

Po špatném závěru na Kladně čekalo Bílé Tygry hned v neděli odpoledne další utkání. A to se povedlo, liberečtí hokejisté, kritizovaní za špatnou obrannou hru, porazili Olomouc 2:0.

Na Tygrech bylo znát, jak moc chtějí ukázat, že bránit umí. Olomouc v úvodu moc do ničeho nepouštěli a sami byli nebezpeční. K první vážnější akci se Hanáci dostali až v 16. minutě, ale Schwarz si připsal dobrá zákrok.

Skóre se měnilo až ve druhém dějství. Tomáš Hanousek přihrál Liboru Hudáčkovi na levé straně, který prudce vypálil, a trajektorii kotouče zachytila šikovně nastavená hůl Michala Bulířeu brankoviště, jenž poslal svůj tým do vedení – 1:0. Ve 33. minutě bylo ještě veseleji, Tomáš Havlín dostal přihrávku od Ladislava Šmída, najel na vrchol levého kruhu a střelou ze zápěstí se trefil přímo nad pravé rameno hostujícího gólmana – 2:0.

V závěru druhé třetiny mohla Olomouc snížit a tentokrát stálo u Schwarze štěstí. Olesz rychle vypálil a puk trefil postupně tyčku, břevno a druhou tyčku, nakonec ale vylétl ven.

Ve třetí třetině se Olomou snažila s výsledkem něco udělat, domácí ale hráli obětavě a zbytek střel pochytal Schwarz.

Patrik Augusta (Liberec) „Největší pozitivem dnešního zápasu je pro nás zlepšený a zodpovědný výkon směrem dozadu. Navíc byl podpořený výborným výkonem Marka Schwarze v brance. Volali jsme po takovém výkonu bez nebo s minimem inkasovaných branek od začátku sezony. Jinak byl k vidění velice vyrovnaný zápas a šance se střídaly na obou stranách. My jsme byli efektivnější v koncovce, proto bereme tři body."

Jan Tomajko (Olomouc) „Opět jsme nedali gól, tudíž nemůžeme počítat s tím, že bychom bodovali. Začátek zápasu nebyl z naší strany ideální, poté se ale náš výkon zvednul. Vypracovali jsme spoustu šancí, bohužel jsme je neproměnili. V zakončení jsme selhali a stálo nás to nějaký bodový zisk."

Bílí Tygři - HC Olomouc 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Bulíř (L. Hudáček, T. Hanousek), 33. Havlín (Šmíd). Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 849. Střely na branku: 27:26.

Bílí Tygři: Schwarz (Peters) – T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Derner, Knot, Kotvan, Graborenko – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, A. Musil, J. Vlach.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek, Valenta, Švrček, A. Rutar, Hlaváč – Ostřížek, Klimek, Kořenek – Strapáč, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Olesz (A) – Hecl, Skladaný, V. Tomeček.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Bílí Tygři, hokej, olomouc, HC Olomouc, Marek Schwarz, Bílí Tygři Liberec, Rytíři Kladno, Tomáš Hanousek, Tomáš Havlín, Ladislav Šmíd, Patrik Augusta, Jan Tomajko

Tygři se vrátili na vítěznou vlnu. Olomouc porazili a brankář Schwarz vychytal nulu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.