Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Tygři podlehli Kometě, která Liberci nasázela sedm branek a dotáhla se na špičku tabulky

Tygři dnes v Brně nezazářili. Gólovou nadílku dostali na konec týdne fanoušci Komety. Ta doma nasázela Liberci sedm branek a díky výhře 7:4 se dotáhla na čelo tabulky. Od prvního Třince dělí Brňany jen horší skóre.

Hostující hokejisté byli v úvodních minutách aktivnější a Karel Vejmelka předvedl několik skvělých zákroků. V jedné z největších šancí této pasáže Hudáček netrefil částečně odkrytou bránu a následně se brněnský gólman zaskvěl proti dorážkám. O chvíli později si Vejmelka poradil i s nahozením Ladislava Šmída, kotouč ale vyrazil jen k Tomáši Bartejsovi, který si jej nešťastně sklepl do vlastní brány – 0:1.

Na druhé straně mohl odpovědět Luboš Horký, puk po jeho střele z pravého křídla ale zazvonil jen na bližší tyč liberecké brány. Zbytek první třetiny patřil zejména Ondřeji Němcovi. Brněnský obránce totiž nejprve předvedl hezké gesto a odvolal faul Lukáše Krenželoka. Brněnský tým o několik minut později dostal přece jen k dispozici hned dvě přesilové hry. Právě Ondřej Němec sekundu po návratu druhého vyloučeného libereckého hokejisty na led napřáhl na vrcholu pravého kruhu a trefil se přesně do horního rohu – 1:1. Nabuzená Kometa byla po své vstřelené brance o něco lepší, do kabin se ale odcházelo za vyrovnaného stavu.

Modrobílí měli na začátku druhé dvacetiminutovky dvě velké příležitosti. Jakub Orsava se rozhodl přečíslení dva na jednoho zakončit sám, ale Petersův beton byl na správném místě. O chvíli později ujížděl sám na libereckého gólmana Pavel Jenyš, jenže nedokázal pořádně zakončit a puk tak zůstal někde pod Petersem. Na druhé straně si zahrál Liberec první přesilovou hru. Vejmelka několikrát po sobě zastavil nebezpečnou ránu Hudáčka z první, jenže s nenápadnou přízemní střelou z úhlu Radana Lence již nedokázal nic udělat – 1:2.

O minutu a půl později navíc využil clony před brněnským gólman Lukáš Krenželok, trefil se střelou o tyč a navýšil náskok Liberce – 1:3.

Druhá část prostřední periody ale patřila domácím. Petr Holík přesnou střelou na bližší tyč z pravého kruhu nejprve využil přesilovou hru a dostal Kometu na dostřel – 2:3.

O patnáct sekund později se pak síť v liberecké bráně vlnila znovu. Karel Plášek vlétl do útočné třetiny a skvělou střelou k pravé tyči bleskově srovnal na 3:3. Bouřlivá atmosféra hnala Kometu v závěru třetiny za dalším gólem, obrana soupeře už ale další rychlý gól nepřipustila. 

Třetí třetina přinesla vyvrcholení velmi atraktivního zápasu. Kometa se nejprve musela bránit v oslabení, ale její defenziva s Vejmelkou v čele nápor soupeře ustála. Ve 46. minutě přišla chvíle Martina Zaťoviče, který se skvělým prvním dotykem ve středním pásmu dostal za dva obránce a svůj únik zakončil střelou nad rameno libereckého gólmana – 4:3.

Liberec však brzy srovnal. Tomáš Filippi byl na brankovišti důrazný a natřikrát procpal puk za Vejmelku – 4:4.

I Brňané však přispěchali s odpovědí velmi záhy. Petr Holík si na pravém kruhu zpracoval přihrávku Pyrochty a vzápětí poslal kotouč do levého horního rohu branky Liberce – 5:4.

To však nebylo ze strany Komety vše. Jakub Lev si totiž po křídle nabruslil na levý kruh a parádní střelou zápěstím nad rameno Peterse navýšil brněnský náskok – 6:4.

Kometa se v závěru musela bránit ještě jedné přesilovce, ale obětavostí soupeře ke kontaktnímu gólu nepustila. Čtyři sekundy před závěrečnou sirénou pak střelou vzduchem přes celé hřiště do prázdné brány potvrdil cenné vítězství Komety nad Libercem Michal Gulaši – 7:4.

Autoři | Zdroj Kometa Brno

Štítky hokej, Bílí Tygři, Kometa Brno, FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, Karel Vejmelka, Brno, HC Oceláři Třinec, přesilová hra, Ondřej Němec, Lukáš Krenželok, Petr Holík, Ladislav Šmíd

VIDEO/GÓLY: Tygři podlehli Kometě, která Liberci nasázela sedm branek a dotáhla se na špičku tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.