Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři vyrovnali klubový rekord! Osm kol před koncem základní části mají na kontě 34 výher

Hokejisté Liberce zdolali ve 44. kole extraligy Mladou Boleslav 5:4 v prodloužení a vyrovnali klubový rekord v počtu výher za sezonu. Osm kol před koncem základní části má lídr tabulky na kontě 34 vítězství a vyrovnal svůj počin z ročníku 2006/07. Bílí Tygři prohrávali ještě v 52. minutě 2:4, ale obrat dovršil ve třetí minutě nastavení svou druhou brankou v utkání Jakub Valský.

"Když hrajeme svoji hru a každý se drží toho, co máme naordinováno a co trénujeme, tak jsme téměř neporazitelní," řekl po utkání Valský. "V polovině zápasu se pro nás utkání lámalo nepříznivým směrem. Do třetí třetiny jsme udělali změny a podařilo se nám vyrovnat. Ten bod navíc je odměna za to, že jsme zápas nevzdali," doplnil trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

Vyprodaná hala sledovala v souboji dvou blízkých rivalů od začátku boj v rychlém tempu a hru zdobilo množství osobních soubojů a srážek. Hokejově se jako první prosadili Bílí Tygři. V sedmé minutě v přesilovce po Šimkově střele před Rittichem úspěšně dorážel Bakoš.

Pak domácí dvakrát podržel Schwarz, který zastoupil zraněného Lašáka. Ve 14. minutě už ale kapituloval. Bárta tvrdě vystřelil od modré čáry, puk se odrazil od zadního mantinelu, před brankou se pohotově zorientoval Pabiška a vyrovnal.

I ve druhé třetina pokračovala hra s řadou soubojů a patřila Mladé Boleslavi. Ve 30. minutě zakončil přesilovkovou kombinaci Klimenta a hosté šli do vedení. O tři minuty později zvýšil při hře čtyř proti čtyřem Bárta na 3:1. Domácí bleskově odpověděli, když Šimek trefil Rittichovu branku s přispěním brankové konstrukce. Hosté ale ve 36. minutě opět využili přesilovku, když na konci akce byl znovu Klimenta.

Třetí třetinu začali lépe domácí. Šimkova tečovaná střela skončila sice v brance, ale sudí ji po poradě s videorozhodčím pro hru vysokou holí gól neuznali. Následovaly dvě přesilovky domácích, ale bez efektu.

V polovině třetí třetiny se tak chopil své role Vlach, který v pěstním souboji porazil Voráčka a povedlo se mu Liberec nastartovat. V 52. minutě zužitkoval přesilovku střelou pod břevno Radivojevič. Po kontaktní brance vrhli Bílí Tygři všechny síly do útoku. Odměnou za drtivý tlak byl pro domácí vyrovnávací gól z Valského čtyři minuty před koncem třetí třetiny.

V prodloužení nejprve hosté odolali při obrovské šanci Šimka s Bulířem v 62. minutě. O minutu později ale zachytil Mojžíš puk v útočné třetině, křížným pasem našel Valského, který bez přípravy nekompromisně propálil Ritticha.

"Myslím, že všechny zápasy s Libercem jsou takové vyhecované a tvrdé. Ale lidem se to myslím líbilo, nás to baví, takže všichni byli dnes spokojení. Jen škoda, že máme jen bod," prohlásil mladoboleslavský útočník Tomáš Klimenta, který při absenci Davida Výborného nastoupil s kapitánským 'céčkem'.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, FK Mladá Boleslav, Jakub Valský, rekord, Tomáš Klimenta, Filip Pešán, David Výborný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři vyrovnali klubový rekord! Osm kol před koncem základní části mají na kontě 34 výher  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.