Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Kontroverzní zákrok královéhradeckých pořadatelů na fanouška Tygrů řeší policie

Páteční utkání Bílých Tygrů v Hradci Králové bude mít nejspíš dohru. Liberečtí fanoušci si stěžují na zákrok místní pořadatelské služby, která nevybíravým způsobem „vyvedla“ z hlediště jednoho z fanoušků. Závěr incidentu, kdy pořadatelé do půlky těla svlékli fanouška Bílých Tygrů a táhli ho po schodech a chodbou haly, zaznamenal jeden z jeho kamarádů.

Celému konfliktu podle vyjádření libereckých předcházel drobný konflikt s domácím fanoušky. „Prvotní vyprovokování bylo od hradeckého fanouška, tím že plival na fanoušky Liberce. To se našim fanouškům nelíbilo a tak mu jeho čin oplatili stejným způsobem, ale v tom na se na nás vyřítila pořadatelská služba a velice drsným způsobem vyváděli naše fanoušky. Na druhé straně mříží se však nic nedělo,“ řekl redakci autor záznamu.

Na vyjádření k incidentu jsme se chtěli zeptat také druhé strany, proto jsme oslovili vedení královéhradeckého klubu. Během čtyř dní, které uplynuly od zaslání otázek, nás kontaktoval marketingový ředitel Petr Picka, který napsal: „Tomuto incidentu se již věnuje Policie České republiky.Prostor sektoru domácích a hostů je monitorován několika bezpečnostními kamerami, záběry klub poskytl policii,“ napsal s tím, že dotaz předává kompetentní osobě.

Celý případ tak nyní zůstává v řešení policie, která bude muset rozhodnout, zda byl zákrok pořadatelů adekvátní. „Po natočení videa mě před arénou oslovil jeden z fanoušků Hradce Králové a požádal mě, jestli bych mu video neposlal. Chtějí to prý řešit i fanoušci Hradce. Není to prý poprvé co se, něco takového odehrálo,“ dodal autor videa.

Zda pořadatelská služba pochybila, bude jasné až na konci vyšetřování. Už tento týden ale dostal královéhradecký klub patnáctitisícovou pokutu za nečinnost pořadatelů v tom samém utkání v sektoru domácích fanoušků. Ti házeli na libereckou střídačku kelímky a plastové lahve. Jeden z předmětů zasáhl i libereckého Vlacha, který hozenou flašku hodil zpět do hlediště.

To, že se nechal vyprovokovat od domácích fanoušků, ho bude stát deset procent z platu. Napomenutí neunikl ani jeho spoluhráč Michal Řepík, který na vhazování předmětů na libereckou střídačku reagoval stříkáním ze své lahve a fanoušky neušetřil ani svých provokativních gest.

Foto Youtube.com

Štítky policie, Hradec Králové, Policie České republiky, Liberec, Michal Řepík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kontroverzní zákrok královéhradeckých pořadatelů na fanouška Tygrů řeší policie  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.