Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vypjatý duel v Hradci: Domácí vetovali rozhodčího chvíli po zápase rozhlasem

Zápas nasazením a atmosférou připomínal playoff. Obětavost, zloba na rozhodčí, tvrdé zákroky i vyloučení do konce zápasu. Utkání 35. kola Tipsport extraligy mezi Hradcem a Bílými Tygry nakonec pro sebe urvali domácí poměrem 3:2, Tygři už přitom vedli 2:0.

Duely mezi těmito dvěma týmy jsou vždy vypjaté. Tygrům styl Mountfieldu nesedí, i v letošní sezoně má Hradec dvě výhry oproti jedné liberecké. V úterním zápase to přitom dlouho vypadalo, že tentokrát se Tygři budou radovat. Vedli už dva nula, o vítězství ale přišli.

Na začátku druhé třetiny se prosadil Krenželok a o pár minut později jeho parťák Jelínek. Jenže Hradec se nepoložil a krátce před druhou sirénou dvěma rychlými góly Červeného a Džerinše vyrovnal.

Do vedení šel Hradec ve 49. minutě, kdy vítězný gól vstřelil Dej. Pět a půl minuty před koncem pak narazil Jelínek Pláňka na mantinel a dostal trest na pět minut a do konce utkání. To byl konec nadějí pro Liberec.

Hradečtí byli po zápase hodně nazlobení na rozhodčího Pešinu. I když vyhráli, hlasatel jen pár chvil po skončení utkání oznámil, že domácí tým až do konce sezony vetuje hlavního sudího Pešinu. Domácím se nelíbilo hlavně posouzení zákroku Michala Dragouna, který dostal deset minut za vražení na hrazení a trest do konce zápasu pro Picarda za vražení na hrazení. Každopádně disciplinárka bude mít co posuzovat.

A co řekli po zápase trenéři?

Václav Sýkora (Hradec Králové)

Bylo vidět, že obě mužstva byla do zápasu hodně motivovaná a chtěla vyhrát. Chtěli jsme hrát hodně aktivně, hráči se o to snažili, ale v první třetině nás přibrzdila spousta vyloučení. Nedali jsme si pozor a rozbilo nám to hru. Do druhé třetiny jsme vstoupili špatně, hned v úvodním střídání jsme inkasovali. Pak přišla další oslabení a gól na 0:2. Nevypadalo to s námi vůbec dobře, ale od poloviny zápasu jsme se zvedli. Bylo důležité, že jsme dokázali srovnat ještě do konce druhé třetiny, to nás hodně povzbudilo. O výsledek jsme museli bojovat až do konce, měli jsme to štěstí, že jsme dali rozhodující branku. Martin Pláněk odjel do nemocnice na rentgen a vypadá to, že to bude na delší dobu.

Filip Pešán (Liberec)

Do zápasu jsme vstoupili relativně slušně. Domácí měli v první třetině možná trochu víc ze hry, ale předváděli jsme obětavý výkon. Výborně jsme zahájili druhou třetinu a vyjádřili jsme to i brankově. Pak jsme bohužel nejen neproměnili pětiminutovou přesilovku, ale ještě jsme si ji o dvě minuty zkrátili zbytečným faulem. Nedisciplinovanost nás nakonec stála celý zápas. Dostali jsme velmi laciný gól na 1:2, domácí pak dostali novou krev do žil a byli velmi aktivní. Fauly jsme jim dali velkou šanci zápas vyhrát, což se taky stalo.

Hradec Králové – Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 36. Červený (J. Dvořák, Dragoun), 38. Džerinš (Jarůšek), 49. Dej (Köhler) - 21. L. Krenželok (P. Jelínek), 28. P. Jelínek (Bulíř, Radivojevič). Rozhodčí: Pešina, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5, navíc Dragoun 10 min, Picard - P. Jelínek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4636.

Hradec Králové: Rybár - Vydarený, Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp - Šimánek, Džerinš, Červený - Dej, Bednář, Köhler - Picard (31. J. Dvořák), Dragoun, Jarůšek - T. Knotek, Kukumberg, P. Beránek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Liberec: Will - Kolmann, Ševc, Pyrochta, Vitásek, Havlín, Jánošík - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, D. Špaček - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Mountfield Hradec Králové, Michal Dragoun, Václav Sýkora, Filip Pešán, Martin Pláněk, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypjatý duel v Hradci: Domácí vetovali rozhodčího chvíli po zápase rozhlasem  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.