Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberec i potřetí v sezoně porazil Vítkovice a dál stíhá Třinec

Hokejisté druhého Liberce porazili ve 36. kole hokejové extraligy na svém ledě Vítkovice 2:1 a vyhráli i třetí vzájemný duel v sezoně. Úřadující mistr zvítězil pošesté z posledních sedmi zápasů a i nadále stíhá v tabulce vedoucí Třinec, na který ztrácí jediný bod.

"Předvedli jsme týmový a bojovný výkon. Směrem dopředu se nám moc nedařilo, na druhou stranu jsme však hráli perfektně do obrany a moc střel na mě nešlo. Měl jsem tam ale jeden těžký zákrok za bezbrankového stavu, který byl pro další vývoj zápasu velmi důležitý," řekl po utkání liberecký brankář Ján Lašák, který přišel o čisté konto až 45 sekund před koncem po trefě Rostislava Olesze.

Hned v úvodu utkání dostali po faulu Vitáska Vítkovice možnost přesilové hry, Lašáka ale vůbec neohrozili. Také Liberec si poté zahrál v početní výhodě, nesehrál ji ale vůbec dobře a rovněž Bartošák byl bez práce. Jako první tak zahrozili hosté, dobrou střelu Stastneho ale zastavil Lašák.

Na druhé straně mohl Bartošákovo zaváhání za brankou potrestat Vlach, z úhlu ale trefil pouze boční síť. V další početní výhodě domácích předvedl dobrý průnik Ordoš, Bartošáka ale ani nadvakrát nepřekonal. Se svou ranou bez přípravy poté neuspěl ani Radivojevič.

"Chyběla nám větší disciplína. Během první třetiny jsme hráli čtyřikrát v oslabení a proti týmu, jako je Liberec, to stojí spoustu sil. Celý zápas jsme tahali v ofenzivě za kratší konec, moc šancí jsme neměli. Věděli jsme, že Liberec nebudeme přehrávat, spíše jsme vyčkávali," uvedl Olesz.

V úvodu druhé dvacetiminutovky prověřili Bartošákovu připravenost svými střelami Mojžíš s Jánošíkem. Následně však tempo hry opadlo a k vidění bylo mnoho nepřesností na obou stranách. Výjimkou byla pěkná akce hostujícího Hrbase.

Poté měl stoprocentní šanci Tybor, gólovou radost mu ale sebral výtečným zákrokem Lašák. Skóre se tak poprvé měnilo na druhé straně. V přesilové hře se dorážkou Ševcovy střely prosadil Bulíř a poslal Bílé Tygry do vedení.

Druhou branku domácích mohl krátce po začátku třetí části přidat Vantuch, jeho tečovanou střelu ale zastavila pouze horní tyč Bartošákovy branky. V další početní výhodě si poté Severočeši vytvořili velký tlak, Bartošák ale vytáhl proti Jánošíkovi s Jelínkem skvělé zákroky a i nadále držel hosty ve hře.

V 54. minutě už byl však krátký na střelu Krenželoka a domácí vedli o dvě branky. V závěru pak byl vyloučen liberecký Svačina a hostům se naskytla přesilovka, kterou ještě umocnili odvoláním brankáře. A tento tah Ostravanům vyšel, když se necelou minutu před koncem třetí třetiny prosadil důrazný Olesz.

"Závěr se nám povedl a dokázali jsme dotlačit puk za Lašáka. Měli jsme poté ještě další velkou šanci, bohužel nám chyběl kousek k vyrovnání," podotkl Olesz. Hosté tak zkusili odvolat Bartošáka znovu, obrovskou šanci měl Roman, ale Bílí Tygři odolali. "Závěr jsme si trochu zkomplikovali, ale jsme rádi, že se nám povedlo zápas dovést do vítězného konce," oddechl si Lašák.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Ridera, HC Oceláři Třinec, Ján Lašák, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec i potřetí v sezoně porazil Vítkovice a dál stíhá Třinec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.