Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šlágr v Brně Tygři nezvládli. Byli jsme zbytečně nedisciplinovaní, řekl trenér Pešán

Souboj druhého se třetím nabídlo 37. kolo Tipsport extraligy. Liberečtí Bílí Tygři neodehráli v Brně špatný zápas. Jenže své šance neproměnili a Kometě zbytečnými fauly nabídli řadu přesilovek. Dvě z nich domácí využili a Liberec tak i podruhé v této sezoně v Brně prohrál.

Zápas se hrál ve velkém tempu, rozhodl velký počet vyloučených na straně hostí, když na trestnou museli hned desetkrát, zatímco domácí jen šestkrát. Navíc v závěru dostal desítku Jelínek, který jinak patří k hlavním oporám Tygrů. „Myslím, že jsme odehráli vyrovnaný zápas, vyjma závěru, kde jsme riskovali a byli jsme zbytečně nedisciplinovaní,“ ohodnotil trenér Tygrů Filip Pešán.

Celý zápas vedla Kometa o jednu branku, kterou vstřelil po velkém nedorozumění liberecké defenzivy Vincour. Další branka ale padla až v závěru, kdy opět využil přesilovku Zohorna a o pár vteřin později dorazil hosty střelou od modré Gulaši. „Věděli jsme, že nás v Brně čeká těžké utkání, a že v něm nesmíme faulovat. Z přesilovek jsme dostali dva góly, které rozhodly zápas,“ připomněl Pešán rozhodující momenty utkání.

Podle asistenta trenéra Komety podal jeho tým výborný výkon. „Bylo to vyrovnané utkání, ale troufnu si říci, že jsme měli více příležitostí a mohli jsme odskočit soupeři dřív. Chtěl bych vyzdvihnout všechny hráče, hráli na hraně svých schopností. Předvedli velkou obětavost, za kterou si zaslouží vítězství, v závěru vyšperkované dvěma brankami,“ řekl Petr Haken.

Už v pátek čeká Bílé Tygry další utkání. Do Liberce přijede čtvrtý Litvínov, který v neděli na domácím ledě porazil Spartu 3:2.

Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Vincour (Čermák, Kováčik), 55. H. Zohorna (Vincour, Haščák), 56. Gulaši (M. Kvapil, Dostálek)
Rozhodčí: Polák, Souček – Lhotský, Svoboda
Vyloučení: 6:10, navíc Jelínek (Liberec) 10 minut a do konce utkání
Využití: 2:0
Střely na branku: 30:22
Diváci: 7 504

HC Kometa Brno: Vejmelka – Bartejs, Kováčik, Štencel, O. Němec, F. Král, Trška, Gulaši, Malec – Haščák, Čermák, Vincour – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – R. Zohorna, V. Němec, H. Zohorna – Dymáček, Dvořák, Dostálek. Trenéři: Zábranský, Pešout, Pokorný a Haken.
Bílí Tygři Liberec: Lašák – Ševc, Jánošík, Derner, Mojžíš, Vitásek – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – Radivojevič, Bulíř, Svačina – J. Mikyska, Bližňák, J. Stránský – J. Vlach, Vantuch, Mar. Procházka. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán, Extraliga ledního hokeje, trenér, HC Sparta Praha, HC Verva Litvínov, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlágr v Brně Tygři nezvládli. Byli jsme zbytečně nedisciplinovaní, řekl trenér Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.