Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Liberec začíná éru po Nedvědovi, chce postoupit do play off

Hokejisté Liberce začínají novou éru po skončení šestiletého působení ofenzivního lídra Petra Nedvěda, který završil kariéru. Bílí Tygři se po loňské účasti v baráži a letošním konci sezony už v předkole vyřazovací části chtějí v nové sezoně prodrat zpět na vyšší pozice.

"Máme jasnou ambici se dostat do play off a všechno ostatní se potom uvidí. Mančaft je nově bez Petra Nedvěda, ale věřím, že každý jsme na tomto světě nahraditelný. Jeho bodový příděl se musí rozdělit mezi ostatní hráče. Věřím, že se o to porvou a sportovní výsledek bude pozitivní," řekl na tiskové konferenci prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko.

Kádr jinak neprošel velkou proměnou. Opustili jej také forvardi Michal Bárta, Antonín Dušek a mladík Pavel Zacha, obránci Martin Čakajík, Jiří Hunkes, Adam Jánošík a brankář Marcel Melicherčík. Posilami jsou útočníci Lukáš Krenželok s Petrem Jelínkem z pražské Slavie a obránce Martin Škoula, který naposledy působil ve Slovanu Bratislava v Kontinentální lize. Z juniorské WHL z celku Tri-City se vrátil dvacetiletý zadák Michal Plutnar.

Při tvorbě mužstva se Liberec snažil zaměřit na zvýšení bojovnosti a agresivity. "Odchod Petra Nedvěda je obrovská změna, ale nepřišla náhle a připravovali jsme se na ni," prohlásil generální manažer Ctibor Jech. "Tým se doplnil o bojovníky, jako jsou Škoula, Jelínek, Krenželok. Po Petrově odchodu se otevřel prostor i pro mladší a ukázal se třeba Bulíř," doplnil Jech.

Podle trenéra Pavla Hynka až samotná soutěž ukáže, jak se podaří Bílým Tygrům aplikovat plánovaný systém hry. "Mužstvo má potenciál. Chtěl bych, abychom se prezentovali týmovým výkonem, hráli poctivý a agresivní hokej a dodržovali systém," uvedl Hynek. Dobrá podle něj hlavně pro mladé hráče byla konfrontace v obnovené Lize mistrů s Oulu, Kolínem nad Rýnem a Košicemi. "Věříme, že nás to posune dál," dodal.

Do sezony jde Liberec s novými dresy. Zůstávají bílé a modré, ale na hrudi mají zobrazeného bílého tygra v plamenech a také další logo připomínající první zmínku o hokeji ve městě z roku 1903. "Dresy se nám líbí a doufám, že v tom dresu uděláme nějaký úspěch. Jsme nažhavení a jdeme bojovat za Tygra," podotkl nový kapitán týmu Jan Výtisk.

V Tipsport Aréně se mohou fanoušci těšit na novou kostku nad ledem. "Došlo k výměně po devíti letech. Doufáme, že bude velmi čitelná a přinese zlepšený zážitek," navázal Syrovátko.

K většímu propojení došlo s farmářským prvoligovým týmem Benátek nad Jizerou, který má nově zázemí v Liberci, kde trénuje. "Vyvolává to atmosféru větší sounáležitosti, zápasy hrají v Benátkách," dodal Syrovátko. Klub také bude mít nové webové stránky, kde nabídne více videa a rozhovorů s hráči.

Potěšeni jsou v Liberci ze zájmu fanoušků o permanentky, kterých se prodalo okolo tří tisíc. "Dostáváme se do lepšího počtu než loni. Zaměřujeme se také na německou klientelu, odkud už počet majitelů permanentek přesahuje hranici 130. Nově bude možné si také zakoupit vstupenku přes mobilní telefon. U fanoušků také nadále klademe důraz na bezpečnost a prioritou je pro nás rodina," uvedl viceprezident klubu Lukáš Přinda.

Napsala ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, Petr Nedvěd, Petr Syrovátka, Lukáš Krenželok, Petr Jelínek, Martin Škoula, Pavel Hynek, Ctibor Jech, Michal Bárta, Antonín Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec začíná éru po Nedvědovi, chce postoupit do play off  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.