Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bílí Tygři dnes začínají European Trophy ve Švýcarsku

Bílí Tygři dnes naskakují do European Trophy. V prvním utkání se v úterý večer střetnou se švýcarským Fribourg-Gottéron, který se účastní nejvyšší domácí soutěže už přes třicet let. Domácí manšaft je utkáním mírným favoritem, bilance vzájemných utkání naopak hraje pro Liberec. Utkání začíná v 19:45.

Po loňské nepovedené sezoně můžou Tygři spoléhat na nové tváře. Pod Ještěd přišel Martin Bartek, Koba Jass, Tomáš Voráček, Jakub Valský nebo Marcel Melicherčík. Do Liberce se vrátila i dvojice Jiří Hunkes a Petr Vampola.

Liberecký manšaft není zatím tolik rozehraný. Během přípravy stihl jen jedno přátelské utkání s Mladou Boleslaví, které prohrál 1:0. Tygři chtějí ve Švýcarsku především vyzkoušet různé varianty v sestavě. „Budeme to točit hlavně ve třetí a čtvrté lajně. Do Fribourgu máme obměněnou jednu pětku,“ popsal trenér Pavel Hynek.

Fribourg má za sebou v letní přípravě o jedno utkání více. S ruskou Jaroslavlí si poradil 4:3 při samostatných nájezdech. Naopak dalšímu ruskému celku nestačil. Metallurg Novokuzněck na domácí půdě přehrál Švýcary 3:2.

Domácí zápasy Bílých Tygrů v European Trophy

20.8. - Bílí Tygři Liberec - SC Bern
30.8. - Bílí Tygři Liberec – Tappara Tampere
1.9. - Bílí Tygři Liberec - TPS Turku
8.9. - Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Poj. Pardubice

Štítky liberec, tygři, europeantour, Bílí Tygři Liberec, European Trophy, Švýcarsko, Fribourg-Gottéron, BK Mladá Boleslav, Petr Vampola, Koba Jass, Martin Bartek, Marcel Melicherčík, Jiří Hunkes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílí Tygři dnes začínají European Trophy ve Švýcarsku  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.