Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecké děti vládnou olympiádě. Už mají dvaatřicet medailí

S obrovským náskokem zatím vedou bodování Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky děti z Libereckého kraje. Na své konto si dosud připsaly 213 bodů a druhý Jihomoravský kraj jich má 112. Liberecká výprava tak má našlápnuto k dalšímu vítězství. Dosud vyhrála všechny ročníky zimních Her.

„Na hrách se opět ukazuje, že Liberecký kraj je Mekkou zimních sportů a děti se zde v podstatě rodí s lyžemi nebo snowboardem na nohou. Jsme nejmenším krajem, ale po druhém dnu soutěží máme už 213 bodů, což je skvělý úspěch,“ okomentovala náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová.

A jak to vypadá na jednotlivých disciplínách? Tady vám přinášíme krátký přehled.

Alpské lyžování

Pořadatelé museli kvůli nedostatku sněhu přesunout závody z Velkého Meziříčí do Jihlavy na sjezdovku Šacberk a zde, i přes prakticky nulové sněhové podmínky, se organizátorům podařilo připravit precizní závodní trať, na které naši sportovci získali doposud čtyři medaile - Anna Volková - 1. místo, slalom; Jan Ouvín - 1. místo, slalom; Veronika Vanická - 2. místo, paralelní slalom jednotlivců; Sára Novotná - 3. místo, slalom.

Běžecké lyžování

Na tratích v Novém Městě na Moravě to sportovcům z Libereckého kraje doslova jede. Jedenáct medailových umístění mluví za vše. Nejúspěšnější závodnicí z Libereckého kraje je prozatím Gabriela Masaříková, která má již ve svém držení zlato ze závodu na 2 km volnou technikou a stříbro z 2 km klasickou technikou. Ostatní závodníci jsou jí ale v patách: Barbora Antošová - 2. místo, 2km klasicky a 3. místo, 2km volně; Jakub Kocián - 2. místo, 2km volně a 3. místo, 2km klasicky; Jakub Kudrnáč - 3. místo, 2km volně a 3. místo, 2km klasicky; Marie Rysulová - 1. místo, 2km klasicky a 3. místo, 2km volně; Tomáš Dufek - 2. místo, 2km klasicky.

Biatlon

Biatlonisté vybojovali již sedm medailí a najdeme mezi nimi i prozatím nejúspěšnějšího sportovce Libereckého výpravy. Štěpán Machač získal na tratích v Novém Městě na Moravě již dvě zlaté medaile v rychlostním závodu a v závodu s hromadným startem. Dokonale tak oslavil své včerejší třinácté narozeniny. O další cenné kovy se zasloužili: Tereza Žitná - 2. místo, rychlostní závod a 3. místo, závod s hromadným startem; Vítězslav Hornig - 2. místo, rychlostní závod a 3. místo, závod s hromadným startem; Natálie Šikolová - 2. místo, závod s hromadným startem.

Lyžařský orientační běh

Ziskem zlaté medaile ve sprintu v lyžařském orientačním běhu, této nové lyžařské disciplíny pod dětskými olympijskými kruhy, se blýskl Josef Němeček, který se nakonec podělil o první místo se závodníkem z Moravskoslezského kraje díky na vteřinu stejnému dosaženému času.

Snowboarding

Všichni čtyři závodníci reprezentující nejsevernější kraj České republiky si ve své první závodní disciplíně – slalomu - vybojovali medaili. Dokonce z toho byly dvě zlaté, jedna stříbrná a jedna bronzová. Nejlépe ze všech sportovců se s těžkými podmínkami pro slalomáře na Šacberku vyrovnal v kategorii mladších žáků Martin Foldyna a v kategorii starších žáků Tomáš Počinek. Natálie Belocká získala v kategorii mladších žákyň stříbro a v kategorii starších žáček pak přidala Anna Janisová bronz.

Štítky olympijské hry, Liberecký kraj, Česko, Zimní olympijské hry, slalom, Jihomoravský kraj, zlatá medaile, Zuzana Kocumová, Šacberk, Mekka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké děti vládnou olympiádě. Už mají dvaatřicet medailí  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.