Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na dětské olympiádě bude čest Liberecka hájit 70 sportovců

Téměř devadesát členů bude mít výprava Libereckého kraje na VI. zimní olympiádě dětí a mládeže České republiky, která proběhne od neděle do pátku na Vysočině. Sedmdesát mladých sportovců doplní devatenáctičlenný doprovod. Děti z Libereckého kraje, bašty zimních sportů, zatím vždy přivezly nejvíc medailí.

Sportovci ze všech čtrnácti krajů změří své síly v celkem osmi disciplínách - alpském lyžování, biatlonu, běžeckém lyžování, krasobruslení, ledním hokeji, rychlobruslení, snowboardu a lyžařském orientačním běhu.

„Liberecký kraj je sice rozlohou druhým nejmenším v republice, ale ze zimní olympiády jsme zatím pokaždé přivezli nejvíce medailí a vítězili jsme v soutěži krajů. Jsem přesvědčena, že i letos jsou v naší výpravě talentovaní mladí sportovci, o kterých v budoucnu uslyšíme i na reprezentační úrovni,“ nechala se slyšet náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová.

Minulá výprava přivezla z V. zimních her vítězství, když získala 21 zlatých, 13 stříbrných a 17 bronzových medailí. Jejich současníci tak mají na co navazovat.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, olympijské hry, Zimní olympijské hry, Česko, Kraj Vysočina, Zuzana Kocumová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dětské olympiádě bude čest Liberecka hájit 70 sportovců  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.