Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na kraji se děkovalo olympionikům z kraje za skvělou reprezentaci

Dnešní sekání hejtmana LK Martina Půty a členů rady kraje s úspěšnými účastníky Zimních olympijských her v Soči z Libereckého kraje mělo přátelskou v sídle kraje v Liberci a veselou atmosféru, ač ze zdravotních důvodů chyběly dvě krásné a skvělé závodnice – Eva Samková a Gabriela Soukalová. Hejtman předal medailistům zlatý dukát.

Popřát hodně dalších úspěchů biatlonistům v čele s Veronikou Vítkovou, Ondřejem Moravcem a Jaroslavem Soukupem z klubu SKP Kornspitz Jablonec nad Nisou, skokanům na lyžích z Lomnice n. P., sdruženářům, běžkařům, lyžařským akrobatům, sáňkařům  či alpským lyžařům, ať pocházejí odkudkoli, přišli s vlastní písní Soči 2014 a malými dárky i žáčci 3. třídy Základní školy v Dětřichově.

Za radu kraje poděkovali sportovcům Martin Půta a jeho náměstkyně pro sport Zuzana Kocumová, za olympioniky řekl pár děkovných slov zjevně zaskočený Ondřej Moravec, který ale zmínil i radostný fakt, že  Liberecký kraj věnuje půl milionu korun mladým sportovcům v odvětvích, která získala na olympiádě v Soči největší české úspěchy.

Martin Půta doplnil s tím, že čtyři sta tisíc přijde z této částky na rozvoj mládežnického biatlonu, zbytek lyžařskému svazu pro mladé snowboardisty.

Po české hymně došlo tradičně na fotografování i autogramiádu.

„Pro děti z vesnické školy, jako je Dětřichov, bylo setkání s olympioniky  ohromným zážitkem. Fotografie ze setkání vyvěsíme na všech možných vývěsních skříňkách v obci,“ prozradila s úsměvem třídní učitelka Michala Langerová.

Píseň Soči 2014

1) V Soči jsme se sešli,
síly poměřili,
na trati.
Ref:  Dříve než se rozjedem,
ještě sobě popřejem,
vítězství .
2) Medaili držíme,
na bědně stojíme,
s hrdostí.
Ref:  Všichni jsme Vám hodně fandili,
palce při tom drželi
u telky.
3) Kde domov můj hrají,
všichni se dojímají,
pospolu.
Ref:  Dříve než se rozejdem,
ještě spolu připijem,
na zdraví.
Kdo neskáče, není Čech, hop hop hop

Česko na Zimních olympijských hrách 2014 reprezentovalo 89 sportovců, ve 13 druzích sportu. Výprava získala celkem 8 medailí, což je nejvíce na zimních hrách v historii samostatného Česka, Československa a samozřejmě i Libereckého kraje po jeho vzniku v roce 2000.

Z LK byli nominováni tito sportovci (bez záruky): Lední hokej - Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), běh na lyžích - Lukáš Bauer, Martin Jakš, Karolína Grohová, Jiří Magál, Aleš Razým, Dušan Kožíšek, skoky na lyžích - Jan Matura, Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Jakub Janda, snowboarding - Ester Ledecká, Šárka Pančochová, Emil Novák, Eva Samková, David Bakeš, severská kombinace  Pavel Churavý, Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík, akrobatické lyžování - Nikola Sudová, Nikol Kučerová,  alpské lyžování - Ondřej Bank, Filip Trejbal, Kryštof Krýzl, Martin Vrablík (všichni Dukla Liberec), biatlon: Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík, Jitka Landová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Lea Johanidesová (všichni SKP Kornspitz Jablonec n. N.) Tomáš Portyk a Roman Koudelka (oba LSK Lomnice nad Popelkou), saně - Ondřej Hyman, Vendula Kotenová, Lukáš Brož, Antonín Brož (TJ Saně Smržovka).  P.S.: I hokejista Ladislav Šmíd.

Napsal Jiří Langer
PR text

Štítky Sočinskije Leopardy, Martin Půta, Liberecký kraj, Bílí Tygři Liberec, Gabriela Soukalová, Eva Adamczyková, Ondřej Moravec, Veronika Vítková, Jaroslav Soukup, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kraji se děkovalo olympionikům z kraje za skvělou reprezentaci  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.