Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Ještěd se opět sjede česká skyrunningová špička

Otvírák české skyrunningové sezony klepe na dveře. Na dubnový Ještěd SkyRace se sjede kompletní česká špička v čele se jmény jako Tomáš Lichý, Pavel Brýdl, Jan Zemaník. Mezi ženami se na start postaví Zuzana Kocumová, Zuzana Krchová i Lada Štalzerová. Závod startuje už 15. dubna ve skiareálu Ještěd.

Na více než pětadvacetikilometrovou trať s převýšením kolem 1600 metrů vyrazí nejen profi běžci, ale také hobíci, kteří se během baví.

„Trasa bude drobně pozměněna. Přidáme trochu na obtížnosti a atraktivnosti a vynecháme ono zmiňované problematické křížení na Ještědu. Novinky na trati budou vlastně tři,“ shrnul ředitel závodu Jan Dušánek.

Jelikož si v loňském roce někteří závodníci stěžovali na moc lehký začátek, tak se účastníci hned po startu zahřejí během od skokanských můstků černou sjezdovkou nahoru.

Naopak v prosincovém Winter SkyRace se osvědčila pasáž, kdy závodníci „vylézali“ poprvé na Ještěd po velkých kamenech od chaty Ještědka. „Bylo to, dle ohlasů, možná nejhežčí místo na trati a tak ho zopakujeme,“ doplnil Dušánek.

Pořadatelé zachovají také dvojitý „výšlap“ na Ještěd. „Letos ale zrušíme problematické křížení na vrcholku tím, že závodníci vylezou na Ještěd pokaždé z jiné strany. Osvedčilo se nám to na prosincovém Winter SkyRace, kde nebyl žádný problém,“ podotkl ředitel závodu.

Ještěd SkyRace letos opět nebude jen o běhu. Pro návštěvníky jsou připraveny koncerty známých kapel, DJ's, bary, pořádné jídlo, vyžití pro děti a spousta dalších překvapení. „Všichni se budou moct těšit na velkokapacitní stan s posezením, kvalitním jídlem nejen pro masožrouty, music stage s kapelami a DJ’s, dětské závody a aktivity v areálu, řadu partnerských stánků se sportovním i nesportovním vybavením, Tygří maskoty a další drobnosti, tak aby se u nás pobavila celá rodina,“ uzavřel Dušánek.

Foto SportFoto Lukáš Budínský

Štítky Ještěd, Zuzana Kocumová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ještěd se opět sjede česká skyrunningová špička  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.